10 dakikadan uzun banyoda kalıyorsanız dikkat!

Vücuttan toksinlerin atılmasından besinlerin emilimine kadar birçok sistemin işleyişinde önemli olan su, genel sağlık içinde ciddi önem taşır.

Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Bahar Öznur, günde 8 bardak su tüketilmesi gerektiğini vurgulayarak önemli açıklamalarda bulundu. 

Beden sağlığının yanı sıra sağlıklı ve parlak bir cilt için su tüketimine dikkat edilmesi gerekir. Günlük su ihtiyacının yeterince karşılanmamasına bağlı olarak cilt, kuruluk, cilt direncinin düşmesi ve kırışıklık oluşumuna daha yatkın hale gelir. 

Zamana karşı koyabilmek için son derece önemli olan su, menopoz döneminde yaşanan semptomları azaltmada da oldukça etkilidir. 

Hiçbir sıvı suyun yerini tutmaz

Su yerine tercih edilen meyve suları gibi glisemik indeksi yüksek içecekler vücuttaki toksinleri artırarak akne gelişimini etkiler. 

Kafeinli içecekler kollojen sentezini etkiliyor

Yapılan araştırmalara göre her gün yüksek dozda kafeinli yiyecek ve içecek tüketmek kollajen sentezini olumsuz etkiliyor. Dolayısıyla da fazla miktarda kafein tüketmek yaraların iyileşmesi ve yaşlanma sürecini olumsuz etkiliyor. 

C vitaminini ihmal etmeyin

Cilt kuruluğunu önlemek için günde 8 bardak suyun yanında meyve ve sebze tüketilmesi gerektiğini söyleyen Dr. Bahar Öznur, "Özellikle C vitamini, serbest radikallerle savaşarak hem cildin gençleşmesine katkı sağlıyor hem de nem veriyor. Ayrıca kollajen sentezini de artırıyor. Bu nedenle, özellikle portakal, mandalina, greyfurt, kivi, brokoli, maydanoz ve kuşburnu gibi C vitamininde zengin besinleri tüketmek gerekiyor" dedi.

Sıcak değil ılık suyla duş alın

Cildin nemini sağlamak ve kurumasını önlemek için bazı tedbirler alınması gerekir. Bunun başında da özellikle banyo esnasında sıcak suyla duş almak gelir. Uzun süre banyo köpükleriyle yapılan duşlar cildin kurumasına neden olur. Duş esnasında kullanılan ürünlerin pH derecesi 5.5 olan sabunsuz temizleyiciler ya da yağ ile gliserin oranı yüksek olan sabunların kullanılması gerekir. 

BİR YORUM YAPIN 0