Her derde deva nar suyunun faydaları nelerdir?

Kış aylarının en güzel meyvelerinden nar, suyu ile meyvesi ile dertlere deva oluyor. Nar suyu kanserden cilt güzelliğine kadar gösterdiği mucize faydalarla 'Cennet meyvesi' sıfatına layık oluyor. İşte, nar suyunun bilinmeyen faydaları...

Yüksek besin değeri ve hoş tadıyla lezzeti kadar vücudumuza yaptığı katkılarla da cezbedici olan nar suyu tam bir şifa deposu. Son günlerin en çok aranan ve sorgulanan devalarından nar suyunun faydaları sizlerle...

narın faydaları

narın faydaları

Nar suyunun faydaları nelerdir?

Nar kış aylarının en favori meyvelerinden biridir. Çekirdeklerinden tanesine, kabuğundan suyuna kadar birçok hastalığa deva olan nar, aynı zamanda vücudu hastalıklara karşı da bir kalkan gibi korur. Narı soymak ne kadar zahmetli de olsa vücuda olan faydaları bu zahmete değer.

İsmi Kuranı-ı Kerim’de geçtiği için, halk arasında ‘Cennet Meyvesi’ olarak da adlandırılır. Narı, günlük tükettiğinizde yorgunluğu giderir ve vücuda zindelik kazandır. Ayrıca kolestrol ve şekeri dengeleyen nar, kanser hücrelerinin gelişmesine engel olurken, kalp sağlığının korunmasında da yardımcı olur.

Narın besin değerleri

Nar lezzetli ve sağlıklı bir meyve olmasının yanında besin değerleri açısından da oldukça zengin bir meyvedir. İçerisinde potasyum ve demir minerali ile C vitamini gibi bir çok vitamin barındıran bir meyvedir. Nar, B1, B2 vitaminleri ile kalsiyum ve fosfor minerallerini de barındırır.

C, B1 ve B2 vitaminleri yanında zengin potasyum içeren ve yaklaşık bir su bardağı nar suyu günlük ihtiyacımız olan C vitamininin % 25’ini karşılar.

 100 gr. taze narın içerdiği önemli besin değerleri; 0,5 gr, karbonhidrat 16 gr, kolesterol 0, yağ 0,3 gr., çekirdekleri ile birlikte yenilirse yüksek oranda lif, fosfor 8 mgr, kalsiyum 3 mgr, demir 0,3 mgr, sodyum 3 mgr, potasyum 259 mgr, A vitamini eser miktarda B1 vitamini 0,03 mgr, B2 vitamini 0,03 mgr, B3 vitamini 0.3 mgr, C vitamini 4 mgr

narın faydası

narın faydası

Narın faydaları nelerdir?

*Kalp krizi riskini azaltır.

*Damar tıkanıklığını önler.

*Yüksek tansiyonu düşürür.

*Kolesterol ve kan şekerini dengeler.

*Bağışıklık sistemini güçlendirir.

*Prostat kanserini önler.

*Narın içende bulunan antioksidanlar gribe neden olan mikrop ve virüsleri zararsız hale getirir.

*Enerji verir yorgunluğu giderir.

*Tatlı nar suyu, ses kısıklığı ve zatürreye karşı faydalıdır.

*Burun poliplerine faydalıdır.

*Diş eti kanamalarına iyi gelir.

*Her türlü enfeksiyona karşı vücut direncini korur.

*Cilt enfeksiyonları, dolama, tırnak iltihabı ve cerahatli yaraların tedavisinde nar çekirdeğinin balla birlikte karıştırılarak merhem halinde tatbik edilmesi tavsiye edilir.

*Cilt kanserine iyi gelir.

*Cildin pürüzsüz görünmesini sağlar.

*Mideyi güçlendirir.

*Kabızlığı giderir.

*Bağırsak parantezlerinin düşmanıdır. Sağlıklı iyi huylu bakterilerin artmasını sağlar.

*İshale karşı etkilidir.

*İdrar söktürücü bir özelliğe sahiptir.

*Romatizmal ağrılara iyi gelir.

*Bayılmalara karşı nar şerbeti içilir.

*Kellik tedavisinde nar ekşisi ile zeytinyağı karışımı kullanılır.

*Nar çiçeği de yaralar için ilaçtır.

*Nar çiçeği lapası boyun tutulmalarına iyi gelir.

*Nar bağırsak da yara ve iltihap oluşumunu engeller.

*Yaşlanmayı geciktirir.

*Ağız ve diş sağlığınızı korur.

*Şeker hastalığını azaltır.

*Doğurganlık oranını arttırır.

*Nar kansızlığı önler.

*Zayıflamaya yardımcı olur.

*Adet söktürücü özelliği vardır.

narın cilde faydası

narın cilde faydası

Narın cilde faydaları nelerdir?

Nar çekirdeği ve suyu çok iyi bir antioksidan kaynağıdır. B5 ve C vitaminleri bakımından oldukça zengindir. Bu sayede cildi tahrip eden serbest radikalleri nötralize ederek cildi korur. Nar çekirdeği yağı yeni cilt hücresi üretimini destekleyen ellagic asit, punicic asit ve omega 5 yağ asitleri içermektedir. Tüm bu bileşenler yaşlanmanın etkilerini önemli oranda yavaşlatır ve cildi güneşin zararlı ışınlarına karşı korur.

Sivilceler nar ile azaltılabilir!

Cilt yüzeyinde bakteri birikimi, sindirim sorunları ve hormonal dengesizlikler yüzünden ortaya çıkan sivilceler nar ile azaltılabilir. Narın sivilce oluşumunu azaltma etkisi sindirimi düzenlemesi, antioksidan etkisiyle toksinlerin cilde verdiği hasarı azaltması ve kan dolaşımını arttırmasından ileri gelmektedir. Mevcut sivilceler içinse bir miktar nar suyunu pamukla sivilcelerin üzerine daha hızlı kurumalarını sağlayabilirsiniz. Nar suyunun bir diğer faydası sivilceler geçtikten sonra cilt yüzeyinden oluşan lekelerin görünümümü oldukça hafifletmesidir.

Kırışıklıkları azaltır!

Nar cilt sağlığı ve yeni cilt hücresi üretimi için gereken neredeyse tüm antioksidanları içerir bu durumda yaşlanma sonucu ciltte oluşan tüm olumsuz etkileri giderir. Nar suyu kolajen ve elastik üretimini arttırarak cildin sıkılaşmasına yardımcı olur ve kırışıklıkların görünümünü hafifletir.

Yaraları iyileştirir

Nar çekirdeği yaraları iyileştirmek için kullanılan doğal bir üründür. Aynı zamanda cildi etkileyen enfeksiyonlara karşı koruma sağlar ve yaranın iyileştikten sonra ciltte kalan izini önemli oranda azaltır.

nar suyu

nar suyu

Nar ile cilt bakım kürü

Taze nar ile cilt bakımı yapmak için 1 adet büyük bir narın kabuğunu temizleyin ve geri kalan çekirdekli bölümü miksere atarak yoğun bir sıvı kıvamına gelinceye kadar makineyi çalıştırın. Daha sonra sıvı narı boyun bölgesi de dahil olmak üzere tüm yüzünüze yayın. 20-25 dakika kadar kurumasını bekledikten sonra ılık suyla yüzünüzü temizleyebilirsiniz. Narın cildinize faydasını gösterebilmesi için en az 2-3 hafta bu uygulamayı 2-3 günde bir tekrar edin.

Narın zararları nelerdir?

Çok yüksek değerde vitamin ve element içerdiği için hamile kadınların, mide, bağırsak hastalıkları olanların ve çocukların aşırı şekilde tüketmemeleri gerekmektedir.

Çok çabuk hazmedilse de bazı kişilerde gaz ve şişkinlik meydana getirebilir. Ateşi olan hastaların tüketimine dikkat etmesi gerekir.

BİR YORUM YAPIN 1

isimsiz kahraman 1 yıl önce

Her derde deva öz cennet vatanından gelen cennet hurisi (halk dilinde ecirnamiinnennar)her derde deva kalplere şifa ruhlara gıdadır. insan kendiyle geleni bilmezmi