Öksürüğe ve gribe en iyi gelen bitki çayı tarifi...

Kış aylarının gelmesi ile grip ve öksürük peşimizi bırakmaz oldu. Peki grip ve öksürükten kurtulmanın bitkisel çözümü nedir? Gribe ve öksürüğe iyi gelen bitki çayı tarifi nedir?

Havaların soğuması ile birlikte soğuk algınlığı, grip gibi rahatsızlıklar yakamızı bırakmaz oldu. Günlük rutinimizi oldukça etkileyen bu durumlara bir de öksürük eklenirse gece uykularımız da etkilenmeye başlıyor. Öksürükten ve gripten en kısa sürede nasıl kurtulurum diyorsanız eğer bu tarifi tam size göre...

Soğuk algınlığı sonucunda oluşan öksürük, boğaz ve solunum yollarını temizlemeye yarayan bir savunma mekanizmasıdır. Ancak öksürük kişiyi fazlasıyla yorar ve geceleri artış göstererek yaşam kalitesini düşürür. Öksürük ve gripten en kısa sürede kurtulabilmenizin yolu bitki çayıdır.

ÖKSÜRÜĞE VE GRİBE İYİ GELEN BİTKİ ÇAYI TARİFİ

bitki çayı

bitki çayı

Malzemeler;

* 3-4 adet karanfil

* 1 boğum kuru kök zencefil

* 1 su bardağı kaynar su

* 1 tatlı kaşığı adaçayı

*  Bal

Hazırlanışı;

1 su bardağı suyun içerisine 3-4 adet karanfili ve kuru kök zencefili ekliyoruz. (Kuru bitkinin içerisindeki etken madde miktarı taze bitkiye göre çok daha fazladır. Bu sebeple tıbbi bitki çaylarında kuru bitkiler kullanmak daha etkilidir.)

Karanfil ve kök zencefil koyduğumuz suyu bir kaç dakika ocakta kaynatın.

Kaynayan karışımı ocaktan alın ve içerisine 1 tatlı kaşığı adaçayı ekleyin ve demlenmeye bırakın.

Demlenen bitki çayınıza dilerseniz bal ekleyip tatlandırabilirsiniz.

BİR YORUM YAPIN 0