Boyun ağrısı neden olur? Boyun ağrısı tipleri nelerdir? Boyun ağrısı nasıl geçer?

Toplumda sıklıkla yaşanan rahatsızlıkların başında gelen boyun ağrısı, bazı hastalıkların ya da durumların tetiklemesi sonucu ortaya çıkar. Yaşam kalitesini olumsuz etkiler. Dikkate alınmadığında ciddi rahatsızlıklara da davetiye çıkartır. Koronavirüs nedeniyle evden çalışma ortamına geçildiği bugünlerde artmaya başladı. Peki Boyun ağrısı neden olur? Boyun ağrısı tipleri nelerdir? Boyun ağrısı nasıl geçer?

Kafa ve gövdenin birleşmesini sağlayan sağa sola dönme özelliği olan bir mekanizmadır. Boyun kısmında temel sinirler ve büyük damarlar bulunur. Bu damarlar kalp ve beyin arası kan akışını sağlar. Bunlardan biri de şah damardır. Aynı zamanda boyun çenenin hareket etmesi için alt kısmı destekler. Kaslar nedeniyle kolayca hareket edebilir. Bazı faktörlerden dolayı boyunda ağrılar yaşanır. Bunlardan en yaygını boynun arka kısmında bulunan ve omur iliğin disklerini taşıyan kısımdır. Disklerin hasar alması sonucu boyun fıtığı ya da düzleşmesi gibi tehlikeli hastalıklara zemin hazırlar. Boyun ağrısına birçok durum sebep olabilir. Yanlış uyku pozisyonu, ani değişen tansiyon, bilinçsiz vücut hareketleri, uzun süreli yanlış oturma şekli ve kas gerilimi gibi faktörler boyun ağrısına ortam hazırlar. Boyun bölgesinde oluşan sert ve keskin ağrılar vücudun kas sistemini olumsuz etkiler. Aynı zamanda sersemlik, baş ağrıları ve yeme zorluklarını da beraberinde getirir. Genellikle masa başı çalışanlar da görülen boyun ağrısı hastalıklardan ötürü de ortaya çıkar. Erken müdahale edilmediğinde ciddi sorunlara neden olur. 

BOYUN AĞRISI NEDEN OLUR

BOYUN AĞRISI NEDEN OLUR

BOYUN AĞRISI NEDENLERİ NELERDİR?

- Vücudun her yerinde olduğu gibi buradaki kaslarda da gerilme yaşanır. Bu duruma uzanarak kitap okuma ya da uyku sırasında dişleri sıkma neden olur. 

- Yaş ilerledikçe kemiklerde ve eklemlerde meydana gelen aşınmalar boyun ağrısına zemin hazırlar.

- Omurgadaki sıkışmadan kaynaklı sinirlerin daralması da şiddetli ağrılara zemin hazırlar. Bu durumda acilen bir doktora başvurulması gerekir. Aksi taktirde kötü sağlık sorunlarına yol açar.

- Çevresel faktörlerden dolayı alınan darbe ya da uzun süreli yanlış oturma şeklide boyun ağrısına neden olur.

- Bazı romatoid ve menenjit gibi hastalıkların belirtileri arasında da boyun ağrısı yer alır.

BOYUN AĞRISI TİPLERİ NELERDİR

BOYUN AĞRISI TİPLERİ NELERDİR

BOYUN AĞRISI TİPLERİ NELERDİR?

Ağrı 3 durumda ele alınır. Uzmanlar tedavi de genellikle bu süreçleri dikkate alır. Boyun ağrısı kendiliğinden geçmediğinde bir uzmana başvurulmalı. 4 haftada uzun süren boyun ağrısına Akut denilir. 12 sürene Subakut ve 3 aydan daha fazla devam edene Kronik boyun ağrısı olarak adlandırılır. 

BOYUN AĞRISINA NE İYİ GELİR

BOYUN AĞRISINA NE İYİ GELİR

BOYUN AĞRISI NASIL GEÇER?

- Zeytin, nane, lavanta, fesleğen ve servi yağlarından hazırlanan karışım boyna masaj yaparak sürülür. Ardından masaj yapılan bölgeye, ütü ile ısıtılan temiz bir havlu koyulmalıdır.

- Uzakdoğu'da sıklıkla kullanılan akupunktur da boyun ağrısına iyi gelen doğal yöntemlerden biridir. Vücudun belli sinir noktalarına batırılan akupunktur iğnelerinin kan ve lenf dolaşımını iyileştirme özelliği vardır. 

- Boyun bölgesinde ağrıyan noktayı tespit ettikten sonra buz şoku uygulanması bir diğer etkili yöntemdir. Buz küplerinin, temiz bir havluya sarılarak ağrıyan bölgede 5 dakika bekletilmesi yeterli olacaktır.

- Sülfat ve magnezyum bakımından zengin olan epsom tuzu boyun ağrılarına iyi gelen diğer bir doğal yöntemdir. 2 bardak epsom tuzunu bir kase ılık suyun içinde bekletin. Ardından ağrıyan boyun kısmına masaj yaparak uygulayın.

Çam kozalağı suyu nasıl tüketilir? Çam kozalağı yoğurdunun inanılmaz faydaları...

İLİŞKİLİ HABER

Çam kozalağı suyu nasıl tüketilir? Çam kozalağı yoğurdunun inanılmaz faydaları...

BİR YORUM YAPIN 4

ilayda 5 yıl önce

sicak havlu birakmak iyi gelir mi?

Toplam 1 beğeni

esmer bomba 3 yıl önce

Sıcak şu ve burnumuza sürdüğümüz viks iyi gelir

Toplam 0 Beğeni

ilayda 5 yıl önce

buz iyi gelir mi

Toplam 2 beğeni

Reyyan 3 yıl önce

Elma sirkesi iyi gelirmi sizce

Toplam 0 Beğeni