Süper kadın sendromu nedir?

Mükemmellik takıntısı olan kadınlar genellikle ‘Süper kadın sendromu’ yaşar. Peki süper kadın sendromu nedir? İşte süper kadın sendromu yaşayan kişilerin hiç bilinmeyen özellikleri…

Modern çağ hastalığı olarak bilinen süper kadın sendromu; iş, ev ve özel hayatta mükemmelliği yakalamaya çalışan kadınlarda görülür. Süper kadın sendromununa yakalanan kişiler, çevresinde bulunan hayatı kontrol etmeye çalışır ve aynı zamanda her şeye yetme arzusunda olurlar.

Fakat mükemmeliyetçi bir ruha bürünen kadın zamanla aile ve sosyal çevresine karşı sorumlulukları yerine getirirken kendisini ihmal etmeye başlar. Bu ağır sorumluluk altında çabalayan kadınlarda ruhsal problemler ortaya çıkar. Mükemmeliyetçi olmayı başaramayan kadın, iletişim kurmaya çalıştığı her ortamdan zamanla uzaklaşır.

Süper kadın sendromuna yakalanmış kadınlarda; agresif davranışlar, panik atak, takıntı, ani öfkelenme, kaygı ve depresyon gibi psikolojik durumlar ortaya çıkar. Sendromu yaşayan kadın, çocuğu üzerinde daha kuralcı olur. Kız çocukları rol model olarak anneyi örnek aldıklarından ileri yaşlarda bu sendromu yaşama oranları yüksektir.

Uzmanlar, sendroma yakalanmış kadınlara şunları önerir;

- Aile ve sosyal çevreyi düşündükleri kadar kendilerini düşünmeyi,

- Gün içerisinde en fazla 2 saati kendine ayıracak planlar yapmayı,

- Herkesi kusurlarıyla kabul edip, sorumluluklarını başkalarıyla paylaşıp yardım almayı,

- Sağlık ve ruhsal durumunu etkileyecek her türlü olumsuzluktan uzak durmayı,

Ciddi sağlık sorunlarına neden olan bu sendroma yakalanmamak için mükemmeliyetçi olmamayı tavsiye ediyorlar.

BİR YORUM YAPIN 0