Kış hastalıklarından korunmanın yolları

Kış aylarında bağışıklık sistemi zayıf olan insanların gribal virüslere yakalanma olasılığı yüksektir. Peki, bu durumdan korunmanın yolları nelerdir? İşte kış ayları gelmeden vücudunuzu hastalıklara karşı hazırlamanın yolları...

Hastalıklara karşı korunmanın en sağlıklı yolu dengeli beslenmek ve egzersiz yapmaktır. Mevsime uygun kıyafet giymekte diğer önemli husustur. Uzmanlar, kış aylarını daha sağlıklı geçirmek için bazı hususların dikkate alınması gerektiğini vurguluyor.

İşte kış hastalıklarından korunmanın yolları;

- Her gün bol miktarlarda sebze ve meyve tüketilmelidir.

- Hastalıklara karşı bağışıklık sisteminin direncini artırmak için aşı şarttır. 

- Sürekli tüketilen abur cuburlar vücudun direncini azaltır. Abur cubur yerine ev de yapılmış pasta, şekersiz sakız ve çay tüketilmesi daha faydalıdır.

- Kış aylarında cildimiz çok hasara uğrar. Bu durumu engellemek için vücudun yağ oranına göre düzenli nemlendirici kullanılmalıdır. 

- Banyo yapmakta hastalıklardan korunmada etkili bir yöntemdir. 45 dakika süren ve ılık suyla yapılan banyo kasları rahatlatırken vücudun zararlı bakteri oranını da azaltır.

- Yoğurdun içerisinde bulunan; kalsiyum, potasyum, magnezyum, çinko ve B vitamini bulunmaktadır. Bu zengin probiyotikler vücutta oluşmuş ve oluşma ihtimali olan zararlı bakterileri yok etmede en doğal çözümdür. Uzmanlar sabah kahvaltısında ve akşam yatmadan önce birer kase yoğurt tüketilmesinin fayda sağlayacağını belirtiyor.

BİR YORUM YAPIN 0