Kolesterolü düzenleyen: Elmanın faydaları nelerdir? Elma suyuna tarçın koyup içerseniz...

Kolesterolü düzenleyen mucize besinler arasında elma gelir. Elma aynı zamanda kan basıncını dengeler. Bunun yanı sıra içerdiği faydalı asidik hem bağırsak hem de mideye iyi gelir. Birden fazla çeşidi olan elma hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Özellikle uzmanlar sindirim sorunu yaşayanlar için elma suyuna tarçın koyup tüketilmesini tavsiye eder. Peki Elmanın faydaları nelerdir?

Elmanın suyu çıkarıldığında bazı vitamin ve mineral oranları düşerken bazıları yükselir. Örneğin B6 vitamini düşerken lif oranı artar. Aynı zamanda elma suyu sindirim problemi yaşayan kişilere uzmanların önerdiği doğal besinlerden biridir. Elma ayrıca potasyum bakımından da zengin bir besindir. Potasyum maddesi de vücuttaki ağrıları azaltma özelliği vardır. Özellikle uyku problemi olan kişiler için ideal bir meyvedir. Bir bardak elam suyunun içerisine tarçın koyup tükettiğinizde uyku etkisini daha hızlı gösterir. İçeriğinde yüksek miktarda A, E ve C vitaminleri barındırır. Tatlılarda sıklıkla kullanılan bu meyve bazı yörelerde yemeklerde de kullanılır. Gül ailesine ait olan elmanın yetiştiği toprağa ve tohuma göre bir kaç çeşidi vardır. Bilim literatüründe Malus domestica olarak geçer. Güney Kafkaslar, Rusya'nın güneybatısında kalan bölgeler ve Orta Asya taraflarında yapılan arkeolog kazılarda elma tohumlarına rastlanmıştır. Bu yüzden buraların elmanın anavatani olabileceği düşünülür. Ülkemizde ise Karadeniz'de bulunur. 

Elma suyu

Elma suyu

ELMA ÇEŞİTLERİ!

- En fazla tercih edilen elma golden elmasıdır. Sarı rengi ve hoş bir kokusu vardır. ABD toprakları anavatanıdır. Kurutulup çay olarak da tüketilir. 

- Sulu ve kırmızı benekli elma çeşidine Fuji denir. Fazla tatlı bir tadı vardır. Eskişehir ve Afyon'da üretimi fazladır. 

- Oldukça iri olan santana elması ise Avrupa topraklarına aittir. En fazla sulu elma çeşididir. 

- Türkiye'de elma denilince ilk olarak akla Amasya elması gelir. Boyutu küçük sert ancak içeriğinde yüksek miktarda su barındırır. Tatlı ve ekşi olmak üzere çeşitleri vardır. 

- Kırmızı renkte olan elmaya Jonathan denir. İçeriğinde yüksek oranda antioksidan asitleri barındırır. Cilt sağlığında kozmetik ürünlerde ham madde olarak kullanılır. 

Elmanın faydaları

Elmanın faydaları

ELMANIN FAYDALARI NELERDİR? ELMA SUYUNA TARÇIN KOYUP İÇERSENİZ...

- İçeriğinde yer alan flavonoid minerali astım krizi yaşayan hastalar için doğal ilaçtır. Aynı zamanda bu mineral akciğerin deforme olmuş bölgelerini iyileştirir ve korur. Günde bir bardak tüketilen elma suyu akciğerleri enfeksiyonlara karşı korur.

- Bazı yiyecekler karaciğerde zararlı toksinlerin oranını artırır. Düzenli tüketilen elma suyu bu toksinlerin miktarını azaltır.

- C vitamini bakımından zengin olan elma suyu kemik sağlığını koruyarak, kemik hastalıklarına yakalanma oranını azaltır.

elma kötü kolesterolü düşürür

elma kötü kolesterolü düşürür

- Kırmızı elmada bulunan guercetin birleşeni bağışıklık sistemini güçlendirir. Aynı zamanda sinir sisteminde deforme olmuş hücreleri yeniler. 

- Toplumda her 3 kişide birinde görülen safra kesesi taşını önlemek ve daha sağlıklı kilo vermek için elma suyu en iyi doğal yöntemdir.

- Elma suyu aynı zamanda tonik olarak da kullanılabilir. Kırışıklığa ya da akneye meyilli ciltleri yenilemede ve korumada birebirdir. 

diş aralarında besin atıklarını temizler

diş aralarında besin atıklarını temizler

- Suyu çıkarıldıktan sonra K ve B6 vitaminleri her ne kadar azalsa da düzenli tüketildiğinde hafızayı güçlendirir ve alzheimer riskini azaltır.

- Akşamları yatmadan önce bir bardak elma suyunun içine bir adet tarçın koyup içiniz. Bu karışım daha rahat bir uyku çekmenizi sağlar.

- 200 gramlık elmanın içerisinde 7 gram lif bulunur. Günde bir sabah, bir öğlen olmak üzere toplamda iki elma tüketirseniz vücudun ihtiyacı olan günlük lifin yüzde 55'ini karşılamış olursunuz.

Uzun ömürlü süt ve taze süt arasındaki fark nedir?

İLİŞKİLİ HABER

Uzun ömürlü süt ve taze süt arasındaki fark nedir?

BİR YORUM YAPIN 0