Kuskusun faydaları nelerdir? Kemik erimesini önleyen mucize yiyecek

Arap mutfağından Anadolu mutfağına dahil olmuş en lezzeti yiyeceklerden biri olan kuskus bağırsak fonksiyonlarını düzenlemeden tutunda kemik erimesi önleyen birçok faydası vardır. Peki kuskusun faydaları nelerdir? İrmik, süt ve su ile hazırlanan kuskus hakkında bilmeniz gerekenleri sizler için araştırdık.

Yüzyıllardır tüketilen kuskusun sağlığa birçok faydası vardır. Türk sofralarının en eski besin kaynaklarından biri olan kuskus, domates ve ıspanakla ile buluştuğunda ise faydası daha da artmaktadır. Kış mevsiminde sıklıkla tüketilen kuskusun içinde irmik, yumurta, un, süt ve tuz vardır. Birden fazla ana besini içerdiğinden içeriğinde birçok vitamin ve mineral barındırır. Genellikle ana yemeklerin yanında servis edilen bu yiyecek, pilav ve bulgur gibi yiyeceklerin alternatifidir.  Sağlıklı bir sindirim için vücudun yeterli miktarda karbonhidrat alması gerekir. Bu besinin temelini oluşturan karbonhidrat bu ihtiyacı karşılar. Ayrıca vücutta yaşanan kas kasılmalarının asıl sebebi sodyum eksikliğidir. Sodyum maddesi vücuttaki negatif ve pozitif iyonları dengeler. Kuskus sodyum bakımından da zengindir. Aynı zamanda vücudun ihtiyacı olan proteini karşılamak için günde bir kase tüketmek yeterli olacaktır. 

Kuskusun faydaları nelerdir?

Kuskusun faydaları nelerdir?

İŞTE KUSKUSUN FAYDALARI

- İçerdiği irmik sayesinde vücuttaki hücreleri yeniler. Mide duvarının yapısını koruyarak mide rahatsızlıklarını önler. 

- Vücudun günlük ihtiyacı olan Helenyum maddesinin yüzde 85 'ini karşılayan kuskus aynı zamanda çok güçlü bir antioksidandır. Bu nedenle vücudu kanserli hücrelere karşı daha dirençli hale getirir.

- Kötü huylu kolesterolü düşürerek damar tıkanıklığını önler. Bunun yanı sıra oksidatif stersi azaltarak kalp hücrelerinin hasara almasını engeller.

- Selenyum maddesini bulunduran kuskus tiroit bezlerinin daha sağlıklı çalışmasını destekleyerek hormonları dengeler.

Kuskus

Kuskus

- Yapılan araştırmalarda mide, meme, ve akciğeri gibi kanser riskini azaltığı tespit edilmiştir. Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için kuskun salatanıza nar ve yeşil biber ekleyebilirsiniz. 

- Bunlara ek olarak kas ve kemik dokularını güçlendirerek gelişime katkı sağlar ve ileri yaşlarda görülme ihtimali olan kemik erimesi riskini aza indirir.

- Beyin fonksiyonlarını çalışmasını sağlayan önemli maddelerden biri olan potasyum bakımından zengin olan kuskus hemen hemen bütün sinirsel sorunların azalmasında yardımcı olur. 

BİR YORUM YAPIN 0