Saraçoğlu'ndan yüksek kolesterolü dengeleyen kür tarifi

Kolesterol bazı nedenlerden dolayı yükseldiğinde kalbe ve damarlara ciddi zarar verir. Peki kolesterol hangi nedenlerden dolayı yükselir? İşte yüksek kolesterolün nedenleri...

Çoğu kişinin göz ardı ettiği kolesterol her yaşta görüle bilen ve ileri zamanlarda da ciddi sağlık sorunlarına neden olur. Kolesterol yükseldikçe kişide felç geçirme, kalp krizi ve damar tıkanıklığına bağlı gelişen hastalıklar ortaya çıkar. 

PEKİ YÜKSEK KOLESTEROL NEDEN YÜKSELİR?

- Vücuttaki yağ birikimi artıkça lipiti atardamarlarının kanı arındırma özelliği azalır. Bu da zamanla tıkanıklıklara neden olur. Bu durum genellikle kilolu kişilerde ortaya çıkar. Uzmanlar aşırı kilonun yüksek kolesterolü tetiklediğini vurguluyor.

- Beslenme alışkanlığı genel sağlığımızda olduğu kadar kolesterolde de etkilidir. Yağlı ve karbonhidratlı besinler kolesterolün yükselmesine neden olur. Ani kalp krizi gibi ciddi hastalıklar da bu durum sonucu ortaya çıkabilir.

- Zihinsel sağlık sorunu olan kişiler düzensiz beslendikleri için kolesterol seviyeleri de kötü etkilenir. Ayrıca sinir hücreleri deforme olmuş kişilerin lipitleri atardamarları uzaklaşır. Kişideki düzensiz kan basıncı sürekli depresyon altında olmanıza neden olur. 

- Kolesterol çok etkili olmazsa bile aile öyküsünde bulunuyorsa kişininde sağlık kalitesini etkiler. 

- Hareketsiz vücut daha çabuk yağlanmaya neden olur. Ayrıca kandaki oksijen seviyesi de hareketsizlikten ortaya çıkabilir.  Bu durum da kolesterol seviyesini olumsuz etkiler.

YÜKSEK KOLESTEROL NASIL DÜŞÜRÜLÜR?

İbrahim Saraçoğlu'nun yüksek kolesterolü düşüren kür tarifi

Bir demet maydanoz

Bir bardak limon suyu

Yarım su bardağı su 

Bütün malzemeleri bir kapta blendırdan geçiriniz. Daha sonra suyu süzüp bir gün dolapta bekletiniz. Her sabah aç karnına bir bardak içiniz. 15 uyguladıktan sonra 4 gün ara verin sonra 15 daha uygulayınız.

İstanbul'da en lezzetli çikolatalı cafeler

İLİŞKİLİ HABER

İstanbul'da en lezzetli çikolatalı cafeler
Bel ağrısına iyi gelen doğal karışım!

İLİŞKİLİ HABER

Bel ağrısına iyi gelen doğal karışım!
İnme hasta ve hasta yakınlarına özel sempozyum

İLİŞKİLİ HABER

İnme hasta ve hasta yakınlarına özel sempozyum

BİR YORUM YAPIN 0