Barut ağacı kabuğunun faydaları nelerdir? Barut ağacı kabuğunun çayı nasıl yapılır?

Toplanır toplanmaz tüketilmemesi gereken barut ağacı kabuklarının aslında insan sağlığına inanılmaz faydalarının olduğunu biliyor muydunuz? Peki barut ağacı kabuğunun faydaları nelerdir? Barut ağacı kabuğunun çayı nasıl yapılır? Sizler için mide rahatsızlıklarını dindiren mucize barut ağacı kabuğunun faydalarını araştırdık. Haberin detayında barut ağacı kabuğuna dair merak edilen her şeyi bulabilirsiniz.

ilkbaharda soyulan yazın kurutulan barut ağacının kabukları özellikle kış aylarında çayı yapılarak tüketilir. Ancak barut ağacının iç kısmı zehirlidir. Bu yüzden bu kabuklar ağaçtan çıkarılınca iç kısımları iyice temizlenir. Uzmanlar bu kabuğun taze ile tüketilmemesi gerektiğini aksi halde ciddi zehirlenmeye neden olabileceğini vurguluyor. Anavatanı Kuzey Afrika olan barut ağacı cehrigiller ailesine aittir. Ağaç türünde olmasına rağmen çok büyümez. Bu ağaçta eriğe benzer meyveler bulunur. Yapraklarından ağaç kabuklarına kadar faydası vardır. Mayıs ve Haziran aylarında rahatlıkla yetişir. Ağacın kabukları mide ağrılarında alternatif tıpta kullanılan güçlü bir ilaçtır. Çok yavaş büyüyen bir ağaç türü olduğundan son yıllarda koruma altında alındı. 

Kayın ağacının faydaları nelerdir? Kayın ağacı nasıl kullanılır?İLİŞKİLİ HABERKayın ağacının faydaları nelerdir? Kayın ağacı nasıl kullanılır?

  • Eski medeniyetler bu kabukları tütsü niyetine kullanmışlardır. Barut ağacının kabuklarının çıkardığı duman baş ağrısına, mide bulantısına ve uyku problemine iyi geldiği için bu yöntemi kullanırlarmış. Bazı yörelerde bu kabuklara acı cehre ve akdiken denilir.
     
  • İçeriğinde Antraglikozidler, tanen, saponin, acı maddeler, şekerli komponentler, elma asidi, frangul asidi, glikofrangulin gibi güçlü bileşenler bulunur.
     
  • Kabuklar taze tüketildiğinden tam bir zehir etkisi gösterir. Bu yüzden toplanıp kurutulur. Bir yıl sonra tüketilir. Alternatif tıp uzmanları tüketilmeden 6 saat önce sıcak suda bekletilmesini daha sonra 10 dakika kaynatılıp süzülerek içilmesini öneriyor. Ayrıca yemeklerden önce tüketildiğinde sindirime faydası daha fazla olur. 

barut ağacı kabuğunun faydaları nelerdir

barut ağacı kabuğunun faydaları nelerdir

BARUT AĞACI KABUĞUNUN FAYDALARI NELERDİR?

  • Makat bölgesinde oluşan basurun doğal ilacıdır. 
     
  • Sindirimi düzenleyerek kabızlık riskini azaltır.
     
  • Çıban ve kesik tedavisinde doğal ilaç olarak kullanılır.
     
  • Karaciğerin zarının yenilenmesini destekler ev aynı zamanda zararlı toksinlerden arınmasını destekler.
     
  • Parazitlerin oluşumunu engelleyerek bağırsak sağlığını korur. Ayrıca gaz ve şişliği engeller.
     
  • Antispazmodik etkisi olan bu kabukların kaslarda oluşan spazmları hafifletir. 
     
  • Zehirlenmelere karşı etkili bir ilaçtır. Aynı zamanda kusturucu etkisi sayesinde 
  • Kan dolaşımını dengeleyerek damar tıkanıklığını ve kalp rahatsızlıkları riskini azaltır.
     
  • Dalak organının sorunsuz çalışmasını desteklerken safra salgılamaya da yardımcı olur.
     
  • Tere otunun metabolizmayı hızlandırdığı kadar etkisi vardır. 

Neem ağacı nedir? Neem ağacının faydaları nelerdir? Neem ağacının kullanım alanları ve zararıİLİŞKİLİ HABERNeem ağacı nedir? Neem ağacının faydaları nelerdir? Neem ağacının kullanım alanları ve zararı

barut ağacı çayı nasıl yapılır

barut ağacı çayı nasıl yapılır

BARUT AĞACI KABUĞUNUN ÇAYI NASIL YAPILIR?

Kabuklar en az bir yıl bekletilmelidir. Daha sonra iyice yıkanıp 10 dakika kaynatılıp öyle tüketilmelidir. Süzüldükten sonra günde üç defa yemeklerden önce bir çay bardağı kadar tüketilmelidir. Hazırlanan su aynı zamanda pansuman ve tonik olarak da kullanılabilir. Bağırsakları hızlı çalışanların tüketmemesi gerekir.

BİR YORUM YAPIN 0