Ozon yağı nedir? Ozon yağının faydaları nelerdir? Ozon yağı nasıl kullanılır?

Zeytinyağından daha faydalı olduğu kanıtlanan ozon yağı, içeriğinde yüzde 70 omega-3 yağ asidi barındırır. Bakteri ve mikropları öldürmede güçlü olan ozon yağı; kozmetik, tekstil ve ilaç sanayinde kullanılır. Zeytinyağının güneşte bekletilmesi elde edilir. Bilinçsizce kullanıldığında akciğerleri olumsuz etkiliyor. Peki Ozon yağının faydaları nelerdir? Ozon yağı nasıl kullanılır?

Ozon havada gaz halinde dolaşır bu yüzden depolanması imkansızdır. Bu gazı havanın en temiz olduğu orman ve deniz kenarlarında oksijen aracılığı ile vücuda alırız. Yüksek derecede antioksidan etkisi olan bu yağı bazı ülkeler gıda, sağlık, lojistik, tekstil gibi sektörlerinde kullanmak için özel tesisiler kurulmuştur. Özellikle bu tesislerde cerrahi cilt bakımı yapılır. Zeytinyağı, susam, jojoba ve buğday yağlarının karışımı ile elde edilir. Ancak bu yağların en saf halleri olmalıdır. Çünkü fotosentez etkisi ile bu besinlere ozon yer eder. Bunun sayesinde de ozon yağı yapılır. Özellikle zeytin yağının içine sinen ozon koyulaşır ve zamanla jel kıvamını alır. Uzun yıllar kullanılabilir. Ciltteki tüm deforme durumlar sırasında özel ve doğal tedavi olarak kullanılan bir yöntemdir. 

ozon yağı tüm yağ gruplarının en saf halidir

ozon yağı tüm yağ gruplarının en saf halidir

OZON YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

- Karaciğer aşırı yağlandığında ciltte ciddi derece de akne ve sivilce çıkar. Bu tedavisi zor bir cilt problemine dönüşür. Bu rahatsızlığın en etkili tedavisi ise ozon yağıdır. Kısa sürede cilt tabakasında bulunana kiri azaltarak cilt yüzeyinin pürüzsüz olmasını sağlar. Bunun yanı sıra oluşan derin çukur ve tabakaları giderir.

- İltihap sonucu oluşan ağız uçukları içinde doğal tedavi yöntemi olarak kullanılabilir. Bu uçuklara neden olan virüsleri yok etmede de oldukça etkilidir. Gargara olarak kullanıldığında ise diş ve diş eti hastalıklarının riskini azaltarak diş yüzeyinde oluşan kalın kir tabakasını da yok eder.

üst solunum yollarına inanılmaz fayda sağlar

üst solunum yollarına inanılmaz fayda sağlar

- Üst solunum yollarına bağlı gelişen göğüs ağrısı ve öksürük içinde masaj yaparak göğse uygulanır. Bu uygulama kısa sürede göğüsteki iltihabın balgam yolu ile atılmasını sağlarken kuru öksürüğü de kısa sürede bitmesini destekler.

- Ciltte bazı genetiksel durumlara bağlı gelişen bozuk cilt rengini eşitler. Bu özelliği sayesinde Sedef, egzama, üritere ve vitilio gibi ciddi hastalıkların tedavisinde kullanılır. Bunun yanı sıra ciltteki hücre metabolizmasının hızını artırarak. Selülit ve varis gibi cilt problemlerinin tedavisinde de kullanılır. 

kas yırtılmasına fayda sağlar

kas yırtılmasına fayda sağlar

- Kas yırtılması ve gerilmesi gibi durumlar esnasında kullanıldığında kasın gevşemesine ve hasar almadan eski fonksiyonuna dönüşür. Aynı zamanda romatizma, kemik ve eklem ağrıları sırasında da kullanıldığında iyileştirici etkisi vardır. 

- Yüksek oranda antioksidan olan bu yağ masaj olarak uygulanan her ağrının kısa sürede dinmesini destekler. 

- Gece yatmadan boyun, bacak ve yüzü uygulandığında rahat bir uyku sağlar. Aynı zamanda cildin elastikiyetini artırır.

cilt sağlığına katkı sağlar

cilt sağlığına katkı sağlar

- Saç derisine masaj yaparak uyguladığınız ozon yağı kısa sürede kepek ve saç derisinde meydana gelen yara gibi oluşumları iyileştirir. Bebeklerin pişiklerinde de kullanılabilir. 

- Tırnak mantarı toplumun yüzde 30'unda görülen bir rahatsızlıktır. Genetik ve çevresel faktörlerden dolayı ortaya çıkan bu rahatsızlık, tırnak kaybının yanı sıra estetik açıdan da oldukça rahatsız edici bir duruma neden olur. Bu hastalığı tırnak kaybı olmadan tedavi etmenin en doğal yolu da ozon yağından geçer. Ozon yağını tırnağa sürüp streçleyin ve yarım saat bekleyiniz. 

Acele zayıflamak isteyenlere yoğurt ile şok diyet

İLİŞKİLİ HABER

Acele zayıflamak isteyenlere yoğurt ile şok diyet

BİR YORUM YAPIN 6

Sevtap 3 yıl önce

Bende Klep 03 aldım baya indirimdeydi memnunum

Toplam 1 beğeni

Ayşe 3 yıl önce

Olivoks kullanıyorum. Çok memnunum. Kortizon lu kremler yerine tercih edebilirsiniz. Yaraları da hızlı ileştiriyor

Seyma Atil 3 yıl önce

Türkiye'de ozon yağını ilk üreten firma ozonlabs , hangi ozon yağını kullanırsanız kullanın Ozonlabs O3RSS Serum gibisi yoktur. Kalite belgeleri ve tüm testlerini de araştırın

Toplam 1 beğeni

Bahadır 3 yıl önce

Sende orda çalışon heralde

Toplam 0 Beğeni

Ayşe 3 yıl önce

Piyasada çok fazla ürün var biraz daha detaylı bir yazı hoş olurdu:) bende o3rss kullandım gerçekten para tuzağı. Şuan fiyatı daha uygun bir ürün arıyorum.

Toplam 1 beğeni

mehtap 3 yıl önce

Guzelbir yazi olmus O3RSS serum uzerine tanimam. Ozonlanmis zeytinyagi kunusunda turkiyede ilk ve tek ozonlabs.com. Birde ozon sutu falan cikmis ama ozon sute baglanmiyor diye biliyorum.

Toplam 1 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun