Vücutta masaj yapılacak yerler nerelerdir? Ayakta masaj yapılması gereken yer...

Günün tüm yoğunluğu vücudumuzu olumsuz etkiler. Bu da kaslarda ve kemiklerde kasılmalara neden olur. Ağırlar aynı zamanda vücudun hareketsizliğinden kaynaklı sinirlerin toplanması ile de ortaya çıkar. Doğru masaj bu ağrılara son vererek vücudun rahatlamasını sağlar. Peki vücutta masaj yapılacak yerler nerelerdir? Ayakta masaj yapılması gereken yer...

Vücudun belirli bölgelerine yapılan sert baskıya masaj denir. Masaj özellikle kas kasılması gibi durumlarda sinir dolaşımını rahatlatmak için yapılır. Bunun için özel dersler verilir. Çünkü yanlış bir masaj kişinin hayatını tehlikeye sokabilir. Felç, yanlış hareket ve baskı sonucu gibi kas yırtılmaları da yaşanabilir. Ancak doğru masaj ile de vücudu rahatlatabilir. Gün boyu daha sağlıklı hareket etmenizi sağlar. Hareketsizlik sonucu sinir ve kas damarlarının ya da vücuttaki sıvı belli bölgelerde toplanır. Bu bölgeler şiddetli ağrılara neden olur. Aynı zamanda depresyon, stres ve sinirliliği artırır. Belirli hareketlerle gümlük yaşamsal kalitenizi artırabilirsiniz. Bunun için nane, lavanta yağı gibi rahatlatıcı yağları kullanabilirsiniz. Aynı zamanda bu masajları sıcak sudan kaynaklı buhar dolan banyoda yapmanızda fayda var.

PEKİ VÜCUTTA MASAJ YAPILACAK YERLER NERELERDİR?

- İlk olarak gün içerisinde en çok yorulan baş üstüne masaj yapılabilir. Böylece biriken sinir sinyalleri yavaş yavaş yayılarak oluşan stres ve yorgunluk belirtileri azalır. Aynı zamanda hızlı gelişen dolaşım beyninizi rahatlatır.

Baş masajı

Baş masajı

- Bir diğer bölge ise yüzdür. Mimiklerin en çok kullanıldığı yüz aldığı sinirsel sinyallerle yorulur. Burundan yanaklarınıza doğru yaygın bir hareket yapıp çenenizi ovalayın. Bunu bir lif yardımı ile yapabilirsiniz.

Yüz masajı

Yüz masajı

- Kulak kemiğinden enseye doğru baş parmağınızı hafif bastırarak masaj yapın. Bu esnada derin derin nefes alın. Yavaş yavaş geriye ve sağa sola doğru başınızı hareket ettirin. 

Kulak masajı

Kulak masajı

- Parmak aralarını ve uçlarını ovalayın ileri doğru çekin. iki ellerinizdeki parmaklarınızı birbirinin arasına geçirerek öne doğru ters uzatım gerginleştirin. İlk hareketin aynısını ayak parmaklarınız içinde uygulayabilirsiniz.

Parmak masajı

Parmak masajı

- Kuyruk sokumu ve kalça arasındaki bölgeyi de iki elinizle sıkıp aşağı yukarı doğru ovalayınız. Bu masajı uzun süre oturan kişilerin gün içerisinde en az beş kez yapması lazım.

Kuyruk sokumu masajı

Kuyruk sokumu masajı

- Uzak doğuda en etkili sinir açma yöntemi ise ayak masajıdır. Ayak tabanının altına iki baş parmağınızla baskı uyguladığın ve dairesel ovaladığın daha sonra ise bir kaç kes ayağınızı iki yandan sıkın. Bu yöntem vücutta oluşan tüm ağrıları kısa sürede dindirir. Nedeni ise tüm sinir noktalarının burada toplanmasından kaynaklanıyor. Özellikle regl döneminde sık sık bu bölgeye masaj uygulayarak yaşanan yoğun stres yanı sıra ağrıyı azaltır. Ter salgısını düzenler, kasları gevşetir.

ayak masajı

ayak masajı

BİR YORUM YAPIN 0