Aktif kömürün faydaları nelerdir? Aktif kömür nerelerde kullanılır?

Son yıllarda popüler olaya başlanan aktif kömürün en olduğunu biliyor musunuz? Peki aktif kömürün faydaları nelerdir? Aktif kömür nerelerde kullanılır? Sizler için mide rahatsızlıklarında etkili olan aktif kömür hakkında merak edilenleri araştırdık. Haberin detayında özellikle diş beyazlatmasında ve cilt yenilenmesinde kullanılan aktif kömür tozuna dair her şeyi bulabilirsiniz.

Aktif kömür tozu karbondan oluşur. Nemli ve rutubetli alanlarda ortaya çıkan renkli ve kokulu bir maddedir. İçerdiği elementler sayesinde güçlü bir toksin atıcı ve antimikrobiyaldir. Yapılan araştırmalar sonucunda aktif kömür direk olarak tüketilebileceği ortaya çıkarılmıştır. Bu yüzden hap ve toz halinde satılıyor. Popüler olmaya başlayan bu toz ilk olarak diş beyazlatılmasında kullanılmıştı. Ancak mide rahatsızlıklarında da etkisi olduğu gözlenen aktif kömür tozu alternatif tıbbın vazgeçilmezi oldu. Uzmanlara göre hemen hemen her eve olması gereken bir madde olan aktif kömür birçok alanda kullanılıyor. Ağız yolu ile tüketimi esnasında bol su tüketilmesi tavsiye edilir. Aksi halde vücudun sıvı dengesini bozar. 

aktif kömür nedir

aktif kömür nedir

AKTİF KÖMÜRÜN FAYDALARI NELERDİR? AKTİF KÖMÜR NERELERDE KULLANILIR?

- Yaz aylarının gelmesi ile beraber artan böcek ısırmaları hem kişinin yaşam kalitesini bozar. Hemde uykusuzluk, cilt kızarıklığı ve kaşınma gibi durumlara neden olur. Aktif kömür tozu bu bakımdan böcek ısırıklarının şiddetini hem azaltır hem de böceklerin tekrar vücuda yaklaşmasını önler. Kuvvetli kokusu sayesinde uzun süre vücudun dıştan korur. Bir yemek kaşığı hindistan cevizi yağı ve bir yemek kaşığı aktif kömür tozunu karıştırınız. Macun kıvamına gelen karışımı ısırığın olduğu dilerseniz de tüm vücudunuza sürünüz. Yarım saat sonra ılık su ile durulayın.

aktif kömür böcek ısırıkları

aktif kömür böcek ısırıkları

- Vitaminsizlikten ötürü saçta dökülme, yıpranma ve kepeklenme gibi durumlar yaşanır. Gerekli takviye sağlansa bile saç direk vitamin ile karşılaşmadığından bir işe yaramaz. bu yüzden saçın ihtiyacı olan vitamini köklerine sürülmesi lazım. Sarımsak, sirke ve zeytin yağı ile hazırlanan doğal şampuanın içerisine bir kaşık aktif kömür koyun. Bu karışımı ıslak saça sürün. Bir saat bekledikten sonra ılık su ile durulayın.

aktif kömür saçlar

aktif kömür saçlar

- Besin atıkları diş aralarında enfeksiyona neden olur. Bu da diş hastalıklarına ve tartarlara sebebiyet verir. Dişlerin derinlemesine temizlenmesi için en etkili doğal yol ise aktif kömür tozudur. Bir tutam kömür tozuna sıcak suda yıkanmış fırçayı sürünüz dişlerinizi nazikçe fırçalayın. Bu uygulamayı günde bir defa yapınız. Kömür tozunu ılık bir suya atıp günde bir kere gargara yapabilirsiniz.

aktif kömür diş beyazlatma

aktif kömür diş beyazlatma

- Güçlü bir toksin atıcı olan aktif kömür cilt için muhteşem bir kaynaktır. Aktif kömür cilt yüzeyindeki açılmış gözeneklerin içerisindeki bakterileri temizleyerek gözeneklerin yeniden sıkılaşmasını sağlar. Kırışıklığı önleyerek cildin pH dengesini korur. Bir yemek kaşığı aktif kömür tozunu ılık suda macun kıvamına getiriniz. Yüzünüze sürün yarım saat bekledikten sonra önce ılık su ile durulayın sonra soğuk su ile şok etkisi yapın.

aktif kömür cilt

aktif kömür cilt

- Yemeklerden sonra sıklıkla yaşanan hazımsızlık, şişkinlik ve kabızlık gibi sindirim sorunlarını günümüzde hemen hemen herkes yaşıyor. Kronik olmayan ancak sürekli yaşanan bu durumlar için de aktif kömür tozu ideal bir çözümdür. İster hap olarak isterseniz yemeğinize ekleyerek tüketebilirsiniz. Ancak hap olarak tüketildiğinde en az 10 bardak su beraberinde tüketilmelidir. Aksi halde vücudun ısı oranını bozar. Ayrıca kronik bir ilaç kullananların mutlaka uzmanlarına danışmaları gerekir. 

aktif kömür sindirim

aktif kömür sindirim

- Antioksidan özelliğine sahip olan aktif kömür tozu tüketildiğinde sadece mideyi değil akciğer ev karaciğeri de toksinlerden arındırır. Toksinler vücutta biriktikçe ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Bunun için en az 2 kömür kapsülü tüketmekte fayda var.

aktif kömür yemeklerin

aktif kömür yemeklerin

Fruktoz nedir ve zararları nelerdir? Fruktoz hangi besinlerde bulunur?

İLİŞKİLİ HABER

Fruktoz nedir ve zararları nelerdir? Fruktoz hangi besinlerde bulunur?
Liçi meyvesi ölüme yol açıyor! 53 çocuk öldü!

İLİŞKİLİ HABER

Liçi meyvesi ölüme yol açıyor! 53 çocuk öldü!

BİR YORUM YAPIN 0