Hardalın faydaları nelerdir? İbrahim Saraçoğlu'ndan siyah hardal tohumu!

Ülkemizde tüketimi çok olmasa da son zamanlarda popüler hale gelen hardal hakkında merak edilenleri sizler için derledik. Tohumu baharat olarak kullanılan hardal özellikle et ve türü yemeklere daha fazla lezzet katmak için kullanılır. İçeriğindeki çözücü maddeler sayesinde kas ve kemik hastalıklarını önlemede fayda sağlayan hardala dair her şey haberimizde. Peki hardalın faydaları nelerdir?

Sarı çiçekli otsu bir bitkiden elde edilen hardal tohumları öğütülerek baharat ya da sos haline getirilerek tüketilir. Hardal Amerika'da yetiştirilir ve yaygın olarak kullanılır. Keskin bir tadı olan hardal tohumları, turşu salamuralarında, et ve deniz ürünlerinin pişirilmesine eklenir. Hindistan ya da tereyağı ile kızartılan hardal tohumları etrafa hoş bir koku verir. bu çeşni özellikle fırın yemeklerine katılır. Tohumlar beyaz, siyah ve kırmızı renklerden oluşur. İçeriğinde kükürt barındıran hardal sıcak suya eklendiğinde acı ve bozuk bir koku salgılar. Zehir gibi olan bu yöntem uzmanlar tarafından önerilmez. Hardal; kalsiyum, magnezyum, fosfor ve potasyum barındırır. Hardalın keşfi yerli Amerikalılara dayanıyor. Yiyecek olarak tüketmek için üretilen hardalın iyileştirici özelliği sayesinde ilaç olarak da kullanılmıştır. Özellikle kas ve kemik rahatsızlıklarının önüne geçer. Göz sağlığı için A vitamini gereklidir. Hardal A vitamini bakımından zengin bir besindir.

hardalın faydaları nelerdir

hardalın faydaları nelerdir

HARDALIN FAYDALARI & HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR?

- Bağırsak florasını artırarak daha fonksiyonlu çalışmasını destekleyerek kabızlık ve şişlik problemlerini önüne geçer. Uzmanlar kabızlık problemi çeken kişilerin bir kaşık tüketmelerini tavsiye eder. 

- Bal ile karıştırılıp tüketildiğinde boğaz enfeksiyonlarını, akciğerleri temizler. Böylece daha güçlü bir solunum sağlar. Mevsim geçişlerinde bir kaşık tüketilmesinde fayda var.

- Güçlü bir selenyum ve potasyum olan hardal güçlü bir ağrı kesici özelliği vardır. Özellikle romatizma ağrılara iyi gelen hardal, kas ve kemik sağlığını güçlendirir.

hardal hangi hastalıklara iyi gelir

hardal hangi hastalıklara iyi gelir

- Antioksidan özelliği olan hardal, cildin daha parlak ve canlı görünmesini destekler. Cilt hücrelerini yeniler. Ancak uzmanlar hardaldan elde edilen maskelerin yoğun olarak kullanılmaması gerektiğini vurguluyor.

- Hardal tohumundan çıkartılan yağla boyun, diz ve bel ağrıları sırasında sürülerek uygulandığında ağrıyı hafifletir. Aynı zamanda hardal yağı ile tüm vücuda masaj yapıldığında kan akışı düzenlenir. 

hardal tohumu yağı

hardal tohumu yağı

- A vitamini bakımından zengin olduğundan göz sağlığının yanı sıra bağışıklık sistemini yenileyerek hastalıklara karşı direnci artırır.

- Apse olmuş diş etine ya da ağız içi yaralarda yerim sirke suyunun içine bir çay kaşığı hardal ekleyerek karıştırıp gargara yapın. Bu karışım ağız içindeki enfeksiyonu azaltır. Ayrıca diş yüzeyinde oluşan kahve rengi tabakayı yok ederek diş rengini korur. 

siyah hardal tohumu

siyah hardal tohumu

- İçerdiği potasyum kan akışını dengeleyerek yükselmesini önler. Bu da inme, felç ve yüksek tansiyon risklerini azaltır. 

- Akciğer için mucize bir faydası vardır. Vücutta hassas organlardan biri olan akciğer zarı hem hava yoluyla hem de beslenmeyle ciddi deformeler yaşar. Bunun önünde geçmek ve akciğer zarını yenilemek için hardal tavsiye edilir. Güçlü bir iltihap söktürücüdür. 

 İBRAHİM SARAÇOĞLU'NDAN SİYAH HARDAL TOHUMU!

- Huzursuz bacak sendromunu önler.

- Kan akışını ve kan oranını artırarak el ve ayak üşümesinin önüne geçer.

- Damar tıkanıklığı ve kireçlenmesini engeller.

- Masa başı çalışanlarda sıklıkla yaşanan karpal tünel sendromunun yaşanma riskini azaltır. 

- Sindirim sistemindeki hücrelerin fonksiyonlarını artırır.

HARDAL TOHUMU KÜRÜ;

Bir ay boyunca düzenli olarak her gün bir çay kaşığı hardal tohumunu suyla beraber ilaç gibi yutun. Ancak böbrek ve tiroid şikayeti olanların bunu tüketmesi doğru değildir. 

HARDALIN ZARARI VAR MIDIR?

Çok sık tüketildiğinde alerjik reaksiyona neden olur. Güçlü bir iltihap kurutucu olan hardal fazla tüketildiğinde karaciğer ve akciğere hasar verebilir. 

BİR YORUM YAPIN 0