Vücutta su toplanması neden olur? Vücuttaki su toplanmasını önlemenin doğal yolları...

Sıklıkla kadınlarda daha fazla görülen vücutta su toplaması her 4 kişiden 3'nün şikayet ettiği bir rahatsızlıktır. Çeşitli sebeplerden ötürü görülen su toplaması ciddi bir rahatsızlık olmasa bile yaşam kalitesini düşürür. Vücudun farklı bölgelerinde görülen su toplanması hakkına merak edilenleri sizler için topladık. Peki Vücutta su toplanması neden olur? Su toplanmasını önlemenin doğal yolları...

İnsan vücudunun büyük kısmı sudan oluşur. Su ve oksijen kan akışını düzenli sağlayan iki elementtir. Bu sayede vücuttaki organlar ve hücreler sağlıklı bir şekilde işler. Su dışarıdan takviye edilmesi gereken bir besindir. Su tüketimi azaldıkça vücutta ciddi sağlık sorunları oluşur. Su dengesi bozulan vücut belirli bölgelerde su depolar bu da yer çekiminin etkisiyle genellikle aşağı kısımlarda oluşur. Örneğin eller, ayaklar ve dizler de su birikmesi meydana gelir. Bazı kişilerde de midede de görülür. Su katı bir medde olmadığından sıkışmaz bu yüzden dışarı kısımdan şişkinlik olarak görülür. Rahatlıkla teşhis edilebilen su toplanması için bir uzmana başvurmadan evde de doğal yollarla tedavi edilebilir. 

  • Dengesiz beslenmeden dolayı vücutta su toplanması olur.
  • Metabolizmadaki bozukluk vücudun su toplamasına yola açar.
  • Yeterli oranda gün içinde su tüketilmemesi el ayak gibi bölgelerde şişmeye neden olur. 
  • Su toplaması erken tedavi edilmediğinde kas ve kemik hastalıklarına da zemin hazırlar. 

vücuttaki susuzluk su birikmesine neden olabilir

vücuttaki susuzluk su birikmesine neden olabilir

SU TOPLANMASININ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Belirtiler belirgin görüldüğünden kısa sürede anlaşılır. Ancak kilolu olan kişilerde bazen hemen tespit edilmez. Bunun yanı sıra su toplanma birikiminin başlaması da bazı belirtilerle görülür. Su birikme bölgesi kişiden kişiye değişir. Eller, ayaklar, bilekler, mide ve yüz bölgesinde aniden şişme görülür. Vücut dokusu oldukça yumuşaktır. Bazılarında karıncalanma ve kaşınma da görülür. Sürekli oturan kişilerde de kalça kısmında da su birikmesi yaşanır. Banyo sırasında ciltte kolayca buruşma ortaya çıkar. Kişi sıklıkla kilo alma ve verme gibi durumlar yaşar. 

su birikmesi genellikle ayaklarda yaşanır

su birikmesi genellikle ayaklarda yaşanır

VÜCUTTA SU NEDEN TOPLANIR?

Gün içerisindeki su tüketimindeki dengesizlik vücutta su toplamaya neden olur. Vücut su toplamaya ihtiyaç duyduğunda bazı bölgelerde su birikimini yapar. Ancak bu suyun herhangi bir işlevselliği yoktur. Fiziksel olarak vücudu olumsuz etkileyen bu duruma aynı zamanda yeteri miktarda tüketilmeyen sulu meyve ve sebzeler de vücutta su toplanmasına yol açabilir. Kemik ve kas dokularında azalan kalsiyum ve protein de suya ihtiyaç duyar. Su sayesinde fonksiyonlarını devam ettiren kemik ve kaslarda biriken bu su ileri de romatizmaya neden olabilir. Bu yüzden uzmanlar çocukluk yaşlardan itibaren düzenli su tüketilmesi gerektiğini vurguluyor. 

vücutta biriken suyu atmanın en kolay yolu antioksidan içeren besinlerin yağları ve masajlarıdır

vücutta biriken suyu atmanın en kolay yolu antioksidan içeren besinlerin yağları ve masajlarıdır

VÜCUTTAKİ SU TOPLANMASINI ÖNLEMENİN DOĞAL YOLLARI...

- Antibiyotik içeren eczane ilaçları su biriken bölgelere sürüldüğünde suyun vücuda yayılması sağlanır.

- Siyah veya papatya çayı banyosu da birikimi önler. Güçlü antioksidan olan bu iki çay ile yapılan banyoda vücudun sinir ve kas sistemi rahatlatılarak. Biriken suyun yayılması sağlar. 

- Sirkeli su ya da sirkeli su ile hazırlanan ped pamuklarda su birikiminde etkili doğal yollardır. Eczanelerden alınan arkası yapışkanlı pedler elma ya sa üzüm sirkesine batırılıp ayak tabanlarına yapıştırılır. Bir saat beklendikten sonra çıkartılır. Bunun yanı sıra bir litre elma sirkesini bir orta boy kovanın içine ekleyip üzerine ılık su koyun ve yarım saat ayaklarınızı bu su da bekletip, ara sıra masaj yapın. 

- Düzenli tüketilen yeşil ve kekik çaylarda vücuttan toksin atımını sağlar. Ayrıca çay ağacı yağı özlü kremler de ya da yağın kendisinde vücutta biriken suyun kolayca atılmasını sağlar. 

Akciğeri temizleyen bitkiler nelerdir? Okaliptüs faydaları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Akciğeri temizleyen bitkiler nelerdir? Okaliptüs faydaları nelerdir?
En kullanışlı makyaj masası modelleri 2021

İLİŞKİLİ HABER

En kullanışlı makyaj masası modelleri 2021

BİR YORUM YAPIN 0