Arpa çimi nedir ve faydaları nelerdir? Arpa çimi suyu nasıl yapılır?

Tarih boyunca doğadaki her şeyi şifa amaçlı kullanan insanların en büyük keşiflerinden biri arpa çimi oldu. Arpa çiminden yapılan su yüzyıllar boyunca alternatif tıpta kullanıldı. Cilt sağlığından sindirme kadar inanılmaz faydalar sağlayan arpa çimi ve suyu üzerinde halen sağlık çalışmaları yapılmaktadır. Vitamin ev mineral bakımından zengin olan arpa çimine dair merak edilenleri sizler için araştırdık.

Arpa çimi hemen hemen her toprakta kendiliğinden gelişir. Çim ailesinin en yaygın türü olan arpa çimi Buğday ailesine aittir. Afrika, Asya ve Amerika kıtalarının daha ılıman iklimlerinde gür bir şekilde yetişir. Bilimsel adı  hordeum vulgare olan arpa çimi yüzyıllar boyunca alternatif tıpta tercih edildi. En eski bitkilerden biri olan arpa çiminin tahıl çeşitleri içerisinde buğdaydan sonra en çok ticari ağa sahip besindir. Arpa çimi üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda içeriğinde 5 B vitamini çeşidi bulunduğu tespit edilmiştir. Bunun yanı sıra folik asit, pantotenik asit, beta karoten ve yüksek miktarda E, C vitaminlerini barındırır. İnsan sağlığı için gerekli olan vitaminlerin yanı sıra amino asit bakımından da zengin olan bu besin türü, 18 amino asit içerir. Kan içerisi besinlerin emilimini hızlandıran proteinler içeren arpa çimi hücrelerin sağlığını korur.

arpa çimi doğa da bulunan en zengin protein kaynağıdır

arpa çimi doğa da bulunan en zengin protein kaynağıdır

ARPA ÇİMİ SUYU NASIL YAPILIR?

Arpa çimi insan oğlunun uzun yıllar yaşamını sürdürmesine yardımcı olabilecek tek besindir. Yaygın olarak bilinen arpanın yeşil hali olan arpa çimi pişirilip tüketilmesi uygun bulunmaz. Ancak suyunun çıkarılması ve süzülerek tüketilmesi tavsiye edilir. Japon bilim insanlarının yaptığı araştırmalarda enzim kontrolünü en iyi sağlayan besin olarak seçilmiştir. Ayrıca arpa çiminin kalori oranı sıfırdır. Bu sayede sindirim sistemi için ve kilo vermek isteyenler için ideal bir besindir. Bazı uzmanlar et tüketmeyenler için protein alımı bakımından faydalı bir besin olduğunu söyler. İnsan vücudunun sağlıklı işleyişi için gerekli olan protein ve amino asitlerin alınmasını tek seferde sağlar. Arpa çiminin suyunun tüketimi bakımından halen bazı uzmanlar tartışırlar. Çünkü bazı araştırma sonuçlarına göre yüksek oranda protein içerdiğinden alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebileceğini savunur. Taze toplanmış arpa çimenlerini meyve sıkacağından geçirin çıkan suyu birde ince bir süzgeçten geçirip tüketiniz. Ancak günde bir su bardağından fazla tüketmeyiniz. Hatta bazı uzmanlar hafta da 2 en fazla 3 gün tüketilmesini tavsiye eder. 

arpa çiminin insan sağlığına inanılmaz faydaları vardır

arpa çiminin insan sağlığına inanılmaz faydaları vardır

ARPA ÇİMİ SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Arpa çimi suyu enzimleme bakımından oldukça etkilidir. Hücrelerin hızla kana karışmasını sağlayarak proteinlerin özelliklerini kaybetmesini engeller. Bağırsak florasını dengeleyerek özellikle demir maddesinin kaybını önler. Böylece kansızlığın görülme riski azalır. Ayrıca mide asidinin yükselmesini önler. Yemek borusu kanseri ve mide hastalıklarının yaşanma olasılığını sıfıra indirir. Vücutta enfeksiyonlu hücre barındırmaz. Dışkılama ya da idrar yoluyla çıkartır. Böbrek ve safra kesesinde taş oluşumunun önüne geçer. Japonya bilim insanları DNA'yı koruyan ve düzenleyen maddeler bakımından zengin olduğu için kanser hastalıklarının önüne geçmek için tüketilmesi gereken besinlerden biri olduğunu açıkladı. Ayrıca arpa çimi suyu bir pamuk yardımıyla yara ya da egzama gibi cilt yüzeyinde meydana gelen sağlık sorunları içinde doğal ilaçtır. Buradaki hücrelerin hızla iyileşmesini sağlar. Bazı kozmetik fabrikaları arpa çimi suyunu krem haline getirerek ağrı kesici yapmıştır. Yüzeysel iltihapları temizleyen bu krem cildin kendini yenilemesini de sağlar. 

Kilo vermek için örnek diyet listeleri! Çok zayıflatan diyet listeleri

İLİŞKİLİ HABER

Kilo vermek için örnek diyet listeleri! Çok zayıflatan diyet listeleri

BİR YORUM YAPIN 1

asuman özen 1 yıl önce

faydalı