Adenovirüs nedir ve nasıl bulaşır? Adenovirüs belirtileri ve tedavisi

Eğitim öğretim yılının ikinci yarısı başladı ve ne yazık ki okullarda adenovirüs vakalarında belirgin bir artış yaşandı. Bu durum, hem ebeveynlerin hem de eğitimcilerin endişe duymasına neden oldu. Uzmanlar gözlerde kızarıklık, çapaklanma, batma, yanma, sulanma, ışık hassasiyeti, bulanık görme ve göz kapaklarında ödemle belirtiler gözlemliyorsanız vakit kaybetmeden hekime başvurun dedi.

Okulların yeniden açılmasıyla birlikte, adenovirüs vakalarında artış gözlemleniyor. Uzmanlar, çocuklarda sıkça görülen adenovirüs salgınına karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarıyor.  Adenovirüsler gözün önünde yer alan ve kornea olarak adlandırılan saydam tabakada görmeyi azaltabilen ve tedavisi oldukça güç lekelenmelere yol açabiliyor. Adenovirüs enfeksiyonları, nadiren zatürre, mide ve bağırsak problemleri gibi daha ciddi sorunlara ve hatta ölüme neden olabilir. 

Adenovirüsler çok yaygındır ve birçok çeşittir. Virüs türüne bağlı olarak, adenovirüsler aşağıdakilere neden olabilir:

• Öksürük, ateş ve burun akıntısı gibi solunum yolu problemleri
• Baş ağrısı
• Boğaz ağrısı
• Göz enfeksiyonları

Adenovirüs, enfekte kişilerle doğrudan temas, öksürük ve hapşırık yoluyla hava damlacıkları, enfekte yüzeylere dokunulduktan sonra el hijyenine dikkat edilmemesi ve nadiren de olsa enfekte kişilerin dışkısı ile bulaşabilir.

Adenovirüs

Adenovirüs

ADENOVİRÜS ENFEKSİYONU NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Adenovirüs enfeksiyonları için özel bir tedavi yoktur. Edenovirüs enfeksiyonlarının çoğu hafif semptomlara neden oluğu için bazen hiç tedavi de gerektirmeyebilir. Tedaviye ihtiyaç duyulduğunda, doktorlar semptomları hafifletmek için ilaç reçete edebilir.

Komplike olmayan enfeksiyonları olan hastalara genellikle yatak istirahati, izolasyon, iyi hijyen (yayılmayı önlemek için), reçetesiz satılan ateş düşürücü ilaçlar ve bol sıvı tüketmesi önerilir.  Konjonktivit için suni gözyaşı damları, ciddi şekilde tıkanmış veya burun akıntısı durumunda, serinletici nemlendiriciler ve bir hava yolu genişletici ilaç önerilebilir.

Burak Özçivit'ten bir reklam anlaşması daha! Bu bir ilk olacak

İLİŞKİLİ HABER

Burak Özçivit'ten bir reklam anlaşması daha! Bu bir ilk olacak
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Deniz 2 ay önce

Çocuklarınıza cips, kola, tavuk hazır gıdalar yedirdikce, ne korona nede başka grip benzeri hastalıklardan kurtulamazsınız! Çünkü vücudun bağışıklık sistemlerini çökertiyor ama kimse dinlemiyor.neyse doktor hastane ilaç sirketleride para kazanmaya ihtiyacı var!