Yeşil çayın faydaları nelerdir? Her gün yeşil çay içerseniz...

Zayıflamak için tüketilen en popüler besinlerden biri olan yeşil çayın aslında yüzyıllardır insan sağlığına inanılmaz faydaları olduğu için ilaç olarak kullanılmıştır. Yüksek oranda antioksidan içeren yeşil çay hücrelerin yenilenmesinde etkilidir. Özellikle kansere karşı ekili olduğuna dair yapılan araştırmalarda ortaya çıkarılmıştır. Yeşil çayın faydaları nelerdir? Her gün yeşil çay içerseniz...

Siyah çayın ilk aşaması olan yeşil çay camellia sinesis yapraklarından elde edilir. Siyah çay olması için yavaş yavaş kurutulan yapraklar yeşil çay olarak tüketilebilmesi için daha hızlı kurutulur. Uzun süre bir değişime maruz kalmadığı için yüksek oranda antioksidan içerir. Polifonelleri bakımından zengin olduğundan doğadaki en güçlü ilaçtır. Yüzyıllardır araştırmalarda kullanılan yeşil çay, birçok hastalığın tedavisinde hammadde olarak kullanılmış. Uzak doğu ülkelerinde en sık tüketilen çaylardan biri olan yeşil çayın en büyük ticareti Çin'de yapılır. 

Japonya, Hindistan ve Çin gibi ülkelere özgü bir çay olarak başlayan yeşil çayın birden fazla çeşidi vardır. İçeriğinde aminoasitler barındıran yeşil çay, ayrıca selenyum, potasyum, magnezyum, krom, kalsiyum, demir ve bakır bakımından da oldukça zengindir. 

yeşil çay bağışıklığı güçlendirir

yeşil çay bağışıklığı güçlendirir

Kilo verdiren buzlu yeşil çay nasıl yapılır? Soğuk yeşil çay tarifiİLİŞKİLİ HABERKilo verdiren buzlu yeşil çay nasıl yapılır? Soğuk yeşil çay tarifi

YEŞİL ÇAYIN FAYDALARI NELERDİR?

  • Zihinsel fonksiyonlarını hareketlendiren güçlü oranda kafein mevcuttur. Bu madde sinir sistemindeki hücreleri güçlendirerek beynin daha sağlıklı çalışmasını sağlar. Sinir sistemi ne kadar iyi çalışırsa stres, depresyon gibi psikolojik sorunların yaşanma riski o kadar azalır. Uzmanlar bu yüzden özellikle yoğun iş temposunda olan kişilerin yeşil çay tüketmesini tavsiye eder. Alzeihmer ve Parkinson gibi hastalıkların da iler yaşlarda yaşanma olasılığını azaltır. 

Kandaki şeker oranını dengeler bu sayede diyabetik hastalıkların şiddetini azaltabilir. Bir uzmana danışarak tüketmekte fayda vardır. Ancak yeşil çay kandaki glikoz saviyesini dengede tutabilir.

  • Polifenoller bakımından zengin olan yeşil çay, güçlü bir antioksidan özelliğe sahiptir. Bu sayede kandaki kötü kolesterolü azaltabilir. Kötü kolesterol seviyesi azaldıkça kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riski düşer. 

yeşil çay yağ yakımını hızlandırı

yeşil çay yağ yakımını hızlandırı

Antioksidan madde aynı zamanda hücrelerin deforme olmasını engeller. Bu da özellikle kanserli hücrelerin yaşanma riskini azaltır. Uzak doğu ülkelerin de kanser hastalıklarının düşük olmasının nedeni bilim insanları tarafından yeşil çayın faydalarına bağlanmıştır. Her gün düzenli tüketildiğinden bu tarz riskleri azalttığı tespit edilmiştir. 

  • Cilt ve saç sağlığı içinde inanılmaz faydalar sağlar. Hücrelerin hızla yenilenmesini destekler bu yüzden yaşlanma karşıtı kabul edilir. Cilt hücrelerini genç tutan yeşil çay ayrıca cilt yüzeyinde yaşanan böcek ısırması ya da sinek sokması gibi durumlarda da faydalıdır. Yeşil çay suyu bu yüzeydeki şiddeti azaltır. 

Son yıllarda en çok tercih edilen nokta ise kilo vermedir. Hızlı yağ yakımına neden olan yeşil çay, toksin atarak vücudun yağ oranını dengeler. Yap yakan hormonları hareketlendirir.

  • Düzenli tüketildiği taktirde ağız sağlığına da fayda sağlar. Ağız kokusu yaşayanların düzenli tüketmesi gereken bir çaydır. İltihaplı hücre sayısını azaltarak ağız içinde atık besinlerin birikmesini engeller. 

Bağışıklığı güçlendiren etkili çaylardan biridir. Bileşimler sayesinde bağışıklığın virüslere karşı anında antikor üretimini sağlar. İşlevselliği artırarak hastalıklara karşı vücut direncini güçlendirir. 

Kimyon baharatının cilde faydaları nelerdir? Her akşam yüzüne kimyon sürerseniz...

İLİŞKİLİ HABER

Kimyon baharatının cilde faydaları nelerdir? Her akşam yüzüne kimyon sürerseniz...

BİR YORUM YAPIN 0