Vücudumuzdaki gizli kahramanlar: İkincil bitkisel bileşenler

Havaların soğumasıyla birlikte vücut direncimiz giderek zayıflayama başladı. Dolayısıyla mevsimsel geçişlerde yükselişe geçen birçok hastalığa yakalanma riskimiz de artı.

LaVita Mikro Besin Konsantresi’nin ülkemize gelmesiyle birlikte sıklıkla duyduğumuz bir kavram olmaya başlayan ikincil bitkisel bileşenler bizler için büyük bir merak uyandırdı. Belki bir çoğumuz için oldukça yeni bir kavram olan ikincil bitkisel bileşenler aslında bilimsel dünyada da oldukça büyük bir gizeme sahiptirler. Henüz tam olarak kaç çeşit oldukları, bilimsel adlandırmaları veya tam olarak neye benzedikleri bilinmese de bilinen bir gerçek vitamin ve minerallerin en yakın arkadaşları olduklarıdır. 

Artık hepimiz vitamin ve minerallerin önemini gayet iyi biliyoruz. Vücudumuzda gerçekleşen bütün metabolik olaylarda vitaminler ve mineraller önemli bir yere sahiptirler. Bu mikro besinlerin, yani vitamin ve minerallerin eksikliğinde ise ciddi rahatsızlıklar ile karşılaşmak kaçınılmaz son olabiliyor.

Her ne kadar vitamin ve minerallerin faydalarının farkındalığı yükselse de maalesef bazı doğru bilinen yanlışlar, istenilen korumaya ulaşmamızı engelleyebiliyor. Peki nedir bu yanlışlar:

  • - Vitaminler depo edilebilir. X
  • - Vitaminlerin birçoğu depo edilemez. Bu nedenle düzenli ve sürekli bir tedarik gerekmektedir.
  • - Tek tip beslenme ile bütün vitamin ve minerallere ulaşabiliriz. X
  • - Tek tip beslenme bütün vitamin ve minerallere ulaşmamızı sağlayamaz. Bazı vitamin ve minerallerin eksikliğinde çeşitli rahatsızlıklara yakalanmak kaçınılmaz olur.
  • - Eksik olan vitamin ve mineralleri tek başına almamız yeterli olacaktır. X
  • - İzole haldeki vitaminler, besinlerin içerisindeki formunu ve faydasını tek başına sağlayamaz. İkincil bitkisel maddelere ve diğer vitaminlere ihtiyaç duyarlar.

İzole haldeki bir vitamini ne kadar düzenli kullanırsak kullanalım bu vitamin ile ilgili yaşadığımız sorunların zaman içerisinde ya iyileşme kat etmediği ya da çok ufak miktarlarda iyileşme kat ettiği gözlenmektedir. Bunun nedeni ise vitamin ve mineralleri ellerinden tutup hücrelere ulaşmasını sağlayan ikincil bitkisel maddelerin eksikliği. Daha basit bir tabirle bir adet havuç yiyen bir kişinin bir kapsül izole A vitamini alan bir kişiden içerdikleri miktarlar arasında çok ciddi bir farklılık olmasına rağmen daha fazla fayda gördüğü gözlenmiştir. Çünkü bu havucun içerisindeki ikincil bitkisel bileşenler A vitaminlerini ellerinden tutarak hücrelere ulaşmasını sağlıyor.

Aşağıdaki görselde vitaminlerin ve minerallerin birbirleri ile olan ilişkilerini görebilirsiniz.

Oldukça etkileyici olan bu grafik üzerinde görüldüğü gibi vitaminler ve mineraller aynı zamanda birbirlerinin de en optimal şekilde hücre emilimlerine (biyoyararlanım) destek sağlamaktadır. 

Bu bilgilerin ışığında siz değerli okurlarımıza tavsiyemiz:

  • - Bütünsel bir beslenme programını benimseyin
  • - Takviye seçimlerinizde izole vitaminler yerine bütünsel vitaminleri seçin
  • - Vitaminlerin doğal ve bitkisel bileşenlerden elde edildiğinden emin olun.
  • - İkincil bitkisel bileşenlerin varlığından emin olun.
  • - Düzenli ve sürekli vitamin ve mineral alımına özen gösterin. Bütünsel olması oldukça büyük önem taşımaktadır.

Ülkemizde oldukça yeni olan ve birçok yerde karşımıza çıkan LaVita Mikro Besin Konsantresi bütünsel içeriği, 70’ten fazla doğal bileşenin (sebze, meyve, bitki ve bitki öz suları) konsantre halde olması sayesinde ikincil bitkisel madde içeriği ve sıvı formda oluşu ile vücudumuzdaki vitamin ve minerallerin optimize edilmesi noktasında oldukça etkili bir çözüm olabilir. 500 ml’lik şişesinde 50 güne yetecek kadar porsiyon barındıran LaVita’nın günlük ve düzenli kullanımının ihtiyacımız olan mikro besinlerin hücrelerimize ulaşmasında fayda sağlayacaktır.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0