Keçi sütü nasıl tüketilir? Keçi sütü ne işe yarar? Keçi sütünün faydaları nelerdir?

Anne sütüyle hemen hemen aynı mineral ve vitamin barındıran keçi sütü hakkında yapılan araştırmaların sonuçları oldukça şaşırttı. Son olarak Hollanda bilim insanları anne sütünün koronavirüse karşı koruduğunu açıklamıştı. Bu etkinin aynısını keçi sütünün de yaptığı bilim insanları tarafından açıklandı. Bağışıklığı güçlendiren keçi sütü hakkında merak edilenleri araştırdık. Keçi sütünün faydaları nelerdir?

Ülkemizin genelinde İnek sütü tüketimi oldukça fazladır. İçerdiği mineral ve vitaminlerin yoğunluğu nedeniyle kokusu olan keçi sütüne karşı her en kadar bir ön yargı olsa da aslında keçi sütünün anne sütü ile aynı olduğu ortaya çıktı. Geçtiğimiz yaz Hollandalı Bilim insanlarının yaptığı araştırma sonuçları ise çok şaşırtmıştı. Anne sütünün koronavirüse karşı bağışıklığı güçlendirdiği ortaya konulmuştu. Bunun üzerine keçi sütünün de bu etkisi olabileceğine dair araştırma yapıldı. Yoğurt ve peynir gibi besinler yapılan keçi sütü, içeriğinde yüksek oran da A vitamini barındırıyor. Kırsal kesimlerde tüketimi oldukça yaygın olan keçi sütü, inek sütü gibi alerjik etkiye neden olmaz. 

UHT  süt nedir ve ne işe yarar? Sütün faydaları nelerdir? Sütün içine incir atıp tüketirseniz..İLİŞKİLİ HABERUHT süt nedir ve ne işe yarar? Sütün faydaları nelerdir? Sütün içine incir atıp tüketirseniz..

keçi sütü anne sütü ile aynıdır

keçi sütü anne sütü ile aynıdır

KEÇİ SÜTÜ NE İŞE YARAR?

Bağırsaklardaki florası sayısını artırarak daha sağlıklı çalışmasını sağlar. Bu da özellikle hem kabızlık hem de ishalin yaşanma riskini azaltır. Keçi sütüyle ilgili yapılan araştırmadalar keçi sütünün bağışıklık sistemindeki protein sayısını artırarak antikor üretebileceği bilim insanları tarafından açıklandı. Bu yüzden özellikle anne sütünden mahrum kalmış çocukların gelişimi için keçi sütünün ek takviye yapılmasının faydalı olacağının altı çizildi. 

keçi sütü gelişimi sağlar

keçi sütü gelişimi sağlar

İnek sütünün faydaları nelerdir? İnek sütü koronavirüsten korur mu?İLİŞKİLİ HABERİnek sütünün faydaları nelerdir? İnek sütü koronavirüsten korur mu?

KEÇİ SÜTÜNÜN FAYDALARI NELERDİR?

  • Vücudun pH değerini dengeler bu yüzden hücrelerin hızla yenilemesini sağlar. Özellikle cilt hücrelerine nem bombası etkisi yapar. Hem içilmesi hem de cilde sürülmesi gerekir. 
     
  • İltihabı ve ödemi vücuttan atar. Mesaneyi çalıştırır. Taş kum oluşumunu önler. 
     
  • İçeriğindeki kalsiyum inek sütünden daha fazladır. Bu yüzden kemik gelişimini daha hızlı sağlar. Çocukların gelişiminin yanı sıra kazalar sırasında yaşanan kırıklar ve kemik kaynamaları için kemik sütü tüketilmesi tavsiye edilir.
     
  • Keçi sütünün içerdiği yağ asitleri kandaki kötü kolesterol seviyesini düşürür. Bu yüzden keçi sütü kalp ve damar sağlığına da faydalıdır. 
     
  • Metabolizmayı çalıştırmada etkili olan keçi sütü zayıflamak isteyenler için ideal bir besindir. 
     
  • Kandaki beyaz hücrelerin artmasını sağlar. Bu yüzden anemi ve demir eksikliğine en hızlı ve doğal çaredir. 
     
  • Sinir sistemindeki hücreleri yenilediğinden kaygı ve stresi azaltır. Beynin fonksiyonlarını hızlandırır. 
Akşam gezmeleri için şık kombin önerileri! Akşam kombinleri...

İLİŞKİLİ HABER

Akşam gezmeleri için şık kombin önerileri! Akşam kombinleri...
Asla yememeniz gereken yiyecekler listesi...

İLİŞKİLİ HABER

Asla yememeniz gereken yiyecekler listesi...

BİR YORUM YAPIN 2

zafer gülten 1 yıl önce

kilosu 35-45 arası,alabilirsen tüketmek mesele değil.

sevgi 2 yıl önce

bunlar masal. keçi sütü hayvanın memesinden içilmelidir. çok çabuk bozulabilen bir süttür. içine koruyucu atarsan zaten özelliğini kaybeder. yakınınızda keçi varsa değerlendirin.