Ramazan'da sık görülen sağlık çözümlerine uzmanlardan çözüm!

Oruç insan vücudunun yenilenmesini sağlayan faydalı bir süreçtir. Ancak bazı insanlarda bazı sağlık sorunları oluşabilir. Bu durumların yaşanmaması için uzmanlar çeşitli önerilerde bulunur.

Ramazanda en çok mide rahatsızlıkların başında reflü gelir. Mide uzun süre boş kaldığında mide asidi artar. Bu asit reflünün de artmasına neden olur. Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Hakan Ümit Ünal, bunun için uyarıda bulundu. Özellikle iftarda çok yemek tüketilmesini önermiyor. Bunun yanı sıra iftar ve sahurda yağlı karbonhidratlı besinler yerine sebze ağırlıklı beslenilmesinin daha sağlıklı olduğunu vurguladı. Ayrıca iftar ve sahur arasında bol miktarda suyu ihmal edilmemesi gerektiğinin altını çiziyor. 

reflü

reflü

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Uludüz, uzun süreli açlık ve susuzluğun sinir sistemine olumsuz etkileri olduğunu belirtti. Özellikle kan şekerindeki düşüşün tansiyona etkisini hatırlatarak baş ağrısının yaşanmaması için gün içinde mutlaka yarım saat uyunması gerektiğini tavsiye etti. 

baş ağrısı

baş ağrısı

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Aydın Arslan, ise Ramazan ayının daha sağlıklı geçirmenin yolunun düzenli egzersizler olduğunu vurguladı. Sporun kasları gevşeterek vücudun hantallaşmasını önlediğini vurguladı.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0