İbn-i Sina'nın kuru öksürük reçetesi! En iyi öksürük şurubu hangisidir?

İslam altın çağın en önemli doktorlarından olan İbn-i Sina ya da diğer adıyla bilinen "Avicenna" , hastalıklara uygun reçetelerine ya da tariflerine sıkça başvuruluyor. Kuru öksürüğe olan reçetesi ise inanılmaz sonuçlar veriyor. İbn-i Sina'nın bu öksürük şurubu kürü ise sıkça araştırılıyor. En iyi öksürük şurubu hangisidir? İşte Erken tıbbın babası olan İbn-i Sina'nın kuru öksürüğü bıçak gibi kesen reçetesi...

Kuru öksürük, akciğerlerden gelen havanın spazmodik bir şekilde dışarıya çıkmasıdır. Üst solunum yollarında ortaya çıkan bazı durumlar sonucu öksürük meydana gelir ve  bu durum günlerce sürebilir. Rahatsız edici olan öksürük krizlerinin sebebi ise artan virüs vakaları, soğuk algınlığı gibi durumlar sonucu oluşur. Uykuları kaçıran ve yaşam kalitesini düşüren bu durum bir süre sonra rahatsız edici bir hal alıyor. Geçmeyen gıcık öksürükleri, balgam söktürücü gibi birçok sıkıntıyı da beraberinde getiren ve halsizlik durumu yaşatan öksürüğe ise çözümler oldukça basittir. Peki geçmeyen öksürük için ne yapılmalı? İbn Sina'nın gıcık öksürüğünün geçiren kür tarifi nedir? Hepsi haberin detaylarında...

İBN-İ SİNA'NIN ÖKSÜRÜĞÜ BİR ÇIRPIDA BİTİREN KÜRÜ

İbn-i Sina Altın Çağın en önemli doktorlarından olan ve tıp alanında 40 eseri bulunuyor. Eserlerinin yüzyıllar boyunca örnek alındı ve okullarda okutuldu. Verdiği tarifler hastalığa deva olurken öksürük alanında yazdığı bu kür ise öksürük krizlerine faydalı olabilir. İbn Sina'nın yazdığı bu kür sayesinde boğazınızda olan kuruluk ya da balgam hissi ortadan kalkabilir. Aksi bir reaksiyon ya da alerjik durum olamaması adına bir sağlık uzmanına danışmanız gerekir.

İşte İbn-i Sina'nın öksürük kürü ve hazırlanışı:

Keten tohumu orta ateşte biraz kavrulur. Kavrulan keten tohumu daha sonra bal eklenerek yoğurulur. Yoğurma işlemi gerçekleştikten sonra bir kavanoz yardımıyla bir müddet bekletilir. Karışım özellikle öksürüğün başladığı anda tüketilmesi önerilir. Öksürükten önce de sabahları bir çay kaşığıyla yutulur.

KARABİBER VE BAL KARIŞIMI

Öksürüğünüz için bir diğer faydalı yöntem ise Karabiber çayıdır. Karabiber çayı balgam akışını tetikler. Karabiberin içine atmış olduğunuz bal ise öksürüğün yatışmasını sağlarsınız. Doğal antibiyotik niteliği taşıyan bu kür karışımı ise öksürük olduğu zaman sıklıkla tercih edilir. 

Bir çay kaşığı taze çekilmiş karabiber ve bir iki yemek kaşığı bal ile hazırlanıyor. Önce fincana karabiber ve bal eklenir ikisi birbirine karıştıktan sonra üzerine kaynar su dökülür. 15 dakika demlenmesi için bırakılır. Demlenme işlemi gerçekleştikten sonra süzülerek içilir.

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0