Aedes sivrisinek ısırığı belirtileri nelerdir? Aedes sivrisinek ısırığından korunmanın yolları

Son dönemlerde sıkça şikayet edilen Aedes sivrisinek türü ile ilgili detaylar merak ediliyor. Afrika'ya özgü olan bu sivrisinek türünün Türkiye'de de gözlemlenmesiyle vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Birçok hastalığın yayılmasına neden olan sivrisinek ciddi durumlara neden olabiliyor. Peki, Aedes sivrisinek ısırığı belirtileri nelerdir? Aedes sivrisinek ısırığından korunmanın yolları nelerdir?

Sivrisinek, kan emici zararlı böceklere verilen ortak isimdir. İnsan vücuduna kan emmek için yaklaşan ince uzun bacaklı bu narin böcekler kışın da yaşamlarını sürdürmektedir. Dünyanın birçok yerinde yaygın olan sivrisinek türlerinin asıl çıkış yerinin ise Afrika olduğu bilinmektedir. Kan emme konusunda oldukça usta olan bu tür, insan vücudunda bazı enfeksiyonlara neden olmaktadır. Kan taşıma özelliği sayesinde hastalıkları bulaştırma ve yayma özelliği göstermektedir. Yaydığı bu enfeksiyon insan vücudunda şu hastalıklara neden olmaktadır: sarıhumma, fil hastalığı ya da sıtma gibi parazit hastalıkları taşımaktadır. Peki Türkiye'de de görülmeye başlayan ve yaşamı tehdit eden Aedes sivrisinek ısırığı belirtileri nelerdir? Aedes sivrisinek ısırığından korunmanın yolları nelerdir?

Hangi böcek ısırığı nasıl olur? Böcek ısırmaları belirtileri nelerdir?İLİŞKİLİ HABERHangi böcek ısırığı nasıl olur? Böcek ısırmaları belirtileri nelerdir?

AEDES SİVRİSİNEK ISIRIĞININ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Kendine has vızıltı sesleriyle bilinen sivrisinekler, farklı enfeksiyon semptomları göstermektedir. Aedes sivrisineği ısırığının belirtileri ise şu şekilde sıralanabilir: 

Aedes sivrisinek ısırığı

Aedes sivrisinek ısırığı

  • Vücutta gerçekleşen şişlik ve kaşıntılar
  • Vücutta beliren yaralar
  • Şiddetli baş ağrısı
  • Göz çevrelerinde ağrı
  • Kas ve eklem bölgelerinde ağrıların meydana gelmesi
  • Yüksek ateş ve titreme hissi
  • Karın bölgesinde ağrıların oluşması
  • Vücutta yaygın kırmızı döküntülerin görülmeye başlanması
  • Alerjik ya da astım hastalığı bulunan kişilerde ise semptomlar daha farklı şekillerde görülebilir.
  • Normal sivrisinek ısırığından daha büyük boyutta kızarıklıklar bırakabilirler.

ADES SİVRİSİNEK ISIRIĞINDAN NASIL KORUNUR?Aedes sivrisineği

Aedes sivrisineği

Sesinden ve bıraktığı kaşıntıdan rahatsız olduğumuz sivrisinek ısırıkları ile mücadele için pek çok kimyasal ve fiziksel metot bulunmaktadır. Ancak hızlı üremeleri ile bilinen bu türün ısırığını geçirmek için evde uygulana bilecek herhangi bir tedavi işlemi bulunmamaktadır. Fakat sivrisinek ısırığına karşı korunmak mümkündür. Sivrisineklerin aktif olduğu bölgelerde uzun pantolon, uzun kollu gömlek ve çorap giyinerek ısırıklardan korunabilirsiniz. Yanınızda sivrisinek kovucu bulundurabilirsiniz. Bu yöntemler sizi ısırıklardan ve enfeksiyon kapmaktan koruyacaktır.

Evde doğal sivrisinek kovucu nasıl yapılır? Doğal sinek kovucu tarifleri

İLİŞKİLİ HABER

Evde doğal sivrisinek kovucu nasıl yapılır? Doğal sinek kovucu tarifleri
Yazın çocukları bekleyen tehlikeler ve korumanın yolları!

İLİŞKİLİ HABER

Yazın çocukları bekleyen tehlikeler ve korumanın yolları!
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0