Normal kan şekeri kaç olmalı? İnsülin direncini kıran 3 mucizevi tarif

Kan şekeri, insan kanında bulunan glukoz miktarıdır. Günde üç öğün yemek tüketen ve besin ihtiyacını karşılayan insanlarda, kan şekerinin düştüğü gibi yükselmesine de sebep olmaktadır. Peki, normal kan şekeri kaç olmalıdır? İşte insülin direncini kıran 3 mucizevi tarif...

Kan şekerinde gözüken dengesizlik, toplumun büyük çoğunluğunda görülen ve kronik rahatsızlığa kadar giden önemli bir sorundur. Ölüm gibi riskli hastalıklar arasında gösterilen diyabet (şeker) hastalığı; mutlaka tedavi edilmeli ve gözetim altına alınmalıdır. Genetik, sağlıksız beslenme ve hareketlerin kısıtlı olması sonucunda ortaya çıkmaktadır. Uzmanlar, sağlıklı yaşamı ve gün içinde fiziksel hareketleri ihmal etmemenin diyabet hastalığını azalttığına dikkat çekiyor. Peki sağlık sorunlarına sebep olan bu kronik rahatsızlığa ne iyi gelir? İşte İnsülin direncini kıracak 3 mucizevi besin kürü...

Kan şekeri

Kan şekeri

NORMAL KAN ŞEKERİ KAÇ OLMALI?

Sağlıklı insanlarda görülmesi gereken kan şekeri değeri, 70-120 mg/dl’dir. Bazı kişilerde ise durum tamamen farklı olur. Yeterince insülin üretemeyen vücutta kan şekeri yükselir. Bu durumda "diabetes mellitus" ya da insülin salgılamasındaki yetersizlik adı verilen hastalıktır. Tek başına şeker hastalığı tanısı koymak oldukça yanlış bir durumdur. Bu yüzden HbA1c adı verilen 3 aylık ortalama glikoz değerine de bakılır. Yapılan değerler sonucunda %6-6,5 değeri çıktığında gizli şeker, %6,5 değerinin üstünde ise şeker hastalığının göstergesidir.

Normal kan şekeri nasıl olmalı

Normal kan şekeri nasıl olmalı

KAN ŞEKERİNE İYİ GELEN MUCİZEVİ 3 KÜR

  • YOĞURT KÜRÜBir kase yoğurduğun içerisine; 1 yemek kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı zerdeçal ve 2 yemek kaşığı yulafı ekleyin. Ve karışımı tamamladıktan 5-10 dk bekleyin. Daha sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

Yoğurt kürü

Yoğurt kürü

  • BROKOLİ KÜRÜ: Sağlıklı bir hayatın vazgeçilmezleri arasında olan zeytin yağı, kan şekerini dengelemede oldukça önemli rol oynuyor. Kan şekerini dengeleyen diğer besin ise brokolidir. Birlikte tüketildiğinde ise sağlık açısından oldukça etkilidir. 

Brokoli kürü

Brokoli kürü

  • YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER: Kalori açısından düşük olan ve son derece besleyici besin olan yeşil yapraklı sebzeler, kan şekerini dengelemekle birlikte diyabet komplikasyonları ve kataraktan korumaktadır.

Yeşil yapraklı sebze

Yeşil yapraklı sebze

ETİKETLER

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 1

Misafir 1 yıl önce

sitenin en faydalı sayfası