Dilan Polat ne hastası? Lupus hastalığı neden olur? Dilan Polat'ın kelebek hastalığı nedir?

Sosyal medyadaki paylaşımlarıyla gündem olan Dilan Polat, "Tedavisi olan bir hastalık değil" diyerek Lupus(kelebek) hastalığına yakalandığını açıkladı. Birçok kişi pozitif lupus hastalığının ne olduğunu merak ediyor. İşte Pozitif Lupus hastalığına dair bilgiler...

Dilan Polat Instagram hesabından yaptığı açıklamada, Pozitif lupus hastalığına yakalandığını açıkladı. Son günlerde sık sık gündemde yer alan fenomen ismin takipçileri konuyla ilgili detayları araştırmaya başladı. Özellikle en sık aratılanlar arasında lupus hastalığı belirtileri yer alıyor. Pozitif lupus hastalığı, kelebek hastalığı olarak da biliniyor. Kelebek hastalığı (Lupus) ya da tam adıyla Sistemik Lupus Eritematozus vücutta pek çok organı birden tutan romatizmal bir hastalıktır. Yüzde kelebek tarzında kırmızı döküntüyle karakterize olduğundan halk arasında kelebek hastalığı olarak bilinir. Lupus hastalığı otoimmün olarak tabir edilen hastalıklardandır.

LUPUS HASTALIĞI BELİRTİLERİ

Lupus hastalığının belirtileri kişiden kişiye değişebilir ve hafif ila şiddetli arasında farklılık gösterebilir. Bunlar şunları içerebilir:

  • Deri sorunları: Kelebek şeklindeki yüz döküntüsü (butterfly döküntüsü) veya deride Eklem ağrısı ve şişlikleri
  • Yorgunluk ve halsizlik
  • Ateş
  • Üşüme veya titreme
  • İç organların etkilenebileceği belirtiler, böbrek yetmezliği, kalp problemleri, akciğer sorunları, sinir sistemi problemleri

LUPUS HASTALIĞININ TEDAVİSİ VAR MI?

Lupus hastalığının kesin bir tedavisi yoktur. Tedavi hastalığın ilerlemesini durdurmak, hayati komplikasyonları önlemek ve belirtileri hafifletmek için uygulanır. Bu nedenle erken tanı büyük önem taşır. Çünkü ilerlemiş hastalığı geri döndürmek mümkün değildir.

Keratin bakımı nedir? Keratin bakımının zararları nelerdir? Keratin bakımı saçı yıpratır mı?

İLİŞKİLİ HABER

Keratin bakımı nedir? Keratin bakımının zararları nelerdir? Keratin bakımı saçı yıpratır mı?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0