Sağlığı tehdit eden en zararlı 5 gıda! Sinsi sinsi ölümcül tehlikeye sebep olan besinler

Gündelik hayatımızda severek tükettiğimiz bir çok besinin sağlığımıza ne kadar zarar verdiğini görmezden geliyoruz. Uzmanlar sağlığı tehdit eden en zararlı gıdaları açıkladı. İşte Sinsi sinsi ölümcül tehlikeye sebep olan besinler listesi:

Tüketilen zararlı gıdalar birçok sağlık sorununa yol açıyor. Küçük zararsız atıştırmalık olarak görünse de birçoğu vücutta kalıcı hasarlara neden olduğu biliniyor. Başta fast food yiyecekler olmak üzere pek çok işlenmiş ve katkı içeren besinler yaşam standartlarını oldukça düşürdüğü bildirildi. Sağlıklı bir çevrede sağlıklı bir yaşam için ABD'de çalışmalar yürüten Environmental Working Group, sofralardan uzak tutulması gereken besinleri sıraladı. Sağlıklı bir yaşam için 5 besinin tercih edilmemesine dikkat çeken uzmanlar, koruyucu, tatlandırıcı içeren gıdaların tüketilmemesini önerdi. İşte sofralardan uzak tutulması gereken 5 besin:

Sağlığı tehdit eden en zararlı 5 gıda!

Sağlığı tehdit eden en zararlı 5 gıda!

  • 1- BEYAZ EKMEK:

BEYAZ EKMEK

BEYAZ EKMEK

Ekmekler nişasta açısından zengindir. Bunlar reflü, şişkinlik ve kabızlık gibi mide sorunlarına neden olur. Beyaz ekmek kan şekerini hızla yükselttiği için hem kilo almanıza hem de kalp-damar hastalıklarından kaynaklanan yaşam kaybı riskini artırır.

  • 2- İŞLENMİŞ ET:

İŞLENMİŞ ET

İŞLENMİŞ ET

2013 yılında yapılan bir araştırmaya göre, özellikle gelişmiş ülkelerde ölüm nedenlerinin yüzde 26’sı işlenmiş et ürünlerini aşırı derecede tüketmekten kaynaklanıyor. Salam, sucuk, sosis ve pastırma gibi işlenmiş et ürünlerinde bulunan koruyucu maddeler ve aşırı tuz insan sağlığını tehdit eden faktörlerin başında geliyor.

  • 3- KIZARTILMIŞ VE HAZIR YİYECEKLER:

KIZARTILMIŞ VE HAZIR YİYECEKLER

KIZARTILMIŞ VE HAZIR YİYECEKLER

Kızarmış tavuk, patates kızartması, hamburger... fast food birçokları için suçlu bir zevktir, ancak tehlikeleri çok gerçektir. Çok sık tüketim obezite, kalp hastalığı ve diğer çeşitli kronik sağlık sorunlarına yol açabilir. Neden ev yemeklerini denemiyorsunuz? Daha sağlıklıdırlar ve yemeğinize neyin girdiğini kontrol etmenizi sağlarlar.

  • 4- MARGARİN:

MARGARİN

MARGARİN

Margarin, katkı maddeleri ve doymuş yağlarla doludur. Margarinin doymuş yağ oranı yüksek olduğunda bu da kötü kolesterolü yükseltir ve kalp hastalığını daha muhtemel hale getirir. Kolesterol oranını yükseltmesi de bir başka olumsuz etkisidir. Yeni doğum yapmış annelerin sütünü azaltabilir. Bu nedenler göz önüne alınarak margarin tüketimi konusunda dikkatli olmak gerekir.

  • 5- HAZIR ÇORBA VE BULYON:

HAZIR ÇORBA VE BULYON

HAZIR ÇORBA VE BULYON

Hazır bulyonun zararlarını nelerdir?  Sakın hazır bulyon tüketmeyinİLİŞKİLİ HABERHazır bulyonun zararlarını nelerdir? Sakın hazır bulyon tüketmeyin

Hazır çorbalar sık tüketirse metabolizma ve bağırsak florasında bozukluğa neden olabilir. Yine sık tüketilirse kilo artışına sebebiyet verir.

Hazır çorbalar ise yağ birikimi ile birlikte obezite, karaciğer hasarı, diyabet, insülin artışı gibi sağlık sorunlarına neden olur.

Patates diyeti nasıl yapılır? Örnek diyet listesi! Haşlanmış patates ile yoğurt diyeti

İLİŞKİLİ HABER

Patates diyeti nasıl yapılır? Örnek diyet listesi! Haşlanmış patates ile yoğurt diyeti
Lösemili Çocuklar Haftası nedir? Lösemi Haftası ne zaman? Türkiye turuncuya boyanacak

İLİŞKİLİ HABER

Lösemili Çocuklar Haftası nedir? Lösemi Haftası ne zaman? Türkiye turuncuya boyanacak
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 5

Yazık 5 ay önce

Hepsini de kullanıyoruz çok şükür (!)

zafer gülten 5 ay önce

insanı en çok yıpratan,ölüme neden olan üzüntü,steresli zor bir hayat,insan rahat,sıkıntısız bir hayat yaşarsa yediği içtiği fazla önemli değil.bi yakınım 93 yaşında,gençliğinde içkide içti,sigarada,beyaz ekmekde yedi,kızartmada,ve şimdi 93 yaşında bayada sağlıklı,ama üzüntü ve sıkıntısız bir hayat sürdü.

Toplam 1 beğeni

halep müftüsü 5 ay önce

Nasıl olsa ölmeyecek miyiz? Ölmek istemiyorum AHİRET HAYATINA hiç hazırlanmadım diye korkuyorsanız size bir tavsiye! korkunun ecele faydası yoktur. Hiç zaman kaybetmeden günahlarımıza tövbe edelim, FARZ OLAN İBADETLERİMİZİ yerine getirelim, kul hakkından son derece sakınalım, maleyaniden boş sözlerden ve boş işlerden uzak duralım ondan kelli ölümden hiç korkumuz kalmayacaktır. Hiç kimsenin ecel vakti değişmeyecektir elbet bir gün son nefesimizi vereceğiz ve öleceğiz ,lakin ölüm ile ebedi aleme göç ettiğimizin farkında olmaya gayret edelim.

Toplam 4 beğeni

mhmt 5 ay önce

yıllarca margarin reklamı yapıldı sağlıklı diye.tereyağ zararlı diye kim verecek bunun hesabını

Toplam 2 beğeni

cahit 5 ay önce

Madem bu kadar zararlı bunların üretimi neden durdurulmuyor hastanelere hasta dolsun diyemi satışlara izin veriliyor

Toplam 3 beğeni