Canan Karatay kritik saati verdi! 07:00 - 09:00 arasında mutlaka kahvaltı yapın

Prof. Dr. Canan Karatay sağlık konusunda yaptığı uyarılarına bir yenisini daha ekledi. Sabah kahvaltıların vazgeçilmezleri olan zeytin ve peynir tüketiminde yapılan hatalara değinen uzman isim uyarıda bulundu.

Yapılan sağlıklı bir kahvaltı gün boyu vücudun ihtiyacı olan besini almasına yardımcı olacağından açlık seviyesini ve kan şekerini dengede tutarak gün boyu öğlen ve akşam öğünlerinde daha dengeli tercihler yapmanıza yardımcı olur.  Her açıklamasıyla gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay'ın da belirttiği gibi, kahvaltı sağlığımızı desteklemek ve güne enerjik bir şekilde başlamak için kesinlikle atlanmaması gereken bir öğündür.

Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı beslenme kavramının yanlış anlaşıldığına dikkat çekti. "Yasaklar listesi" olarak bilinen yaklaşımın yerine, doğru seçimler yapmanın önemini vurgulayan Karatay, bu kez 'kahvaltı' için uygun saati açıkladı ve uyarılarda bulundu. Karatay'a göre, sabahın erken saatleri olan 07:00 - 08:00 arası kahvaltı için en uygun zaman dilimi. Bu saatlerde yapılan kahvaltının metabolizmayı harekete geçirerek gün boyu enerjik kalmanızı sağlayacağını ifade etti.

Kahvaltı ile ilgili tüyolar veren Karatay, "Her gün pastırmalı yumurta, iki yumurta veya menemen yiyebilirsiniz" dedi.

Canan Karatay, "Avuç içi kadar peynir ve yanında salata yiyebilirsiniz. Aynı zamanda beyaz peynir, yumurta, 1 fincan ceviz-badem-fıstık, 10-15 zeytin ve özellikle ekmek yerine ceviz tüketin. Bu diyette ekmek yenilmiyor, çünkü ekmek insülin direncini arttırır" önerisinde bulundu.

CANAN KARATAY'A GÖRE KAHVALTI İÇİN EN UYGUN SAAT NE?

Karatay, kahvaltıyı sabah 7 ile 9 arasında yapmanızı söyledi.Prof Dr. Canan Karatay kahvaltıda, az pişmiş 2 yumurta, menemen, omlet, mıhlama, pastırma yumurta yapılabilir.

Fakat bunların yanında ekmek, poğaça, simit vs. yenmemesi gerektiğini, bir ince çay bardağında fındık, fıstık, ceviz, badem veya yerfıstığı tüketilmesini gerektiğini söyledi.

Fakat bunların yanında ekmek, poğaça, simit vs. yenmemesi gerektiğini, bir ince çay bardağında fındık, fıstık, ceviz, badem veya yerfıstığı tüketilmesini gerektiğini söyledi.

Müge Anlı görümcesiyle beraber poz verdi! Herkes onları konuşuyor

İLİŞKİLİ HABER

Müge Anlı görümcesiyle beraber poz verdi! Herkes onları konuşuyor
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Samsun 5 ay önce

Biz o kahvaltıda olanları rüyamızda göremeyiz abla afiyet olsun