Limonu bu şekilde tüketmek zehir saçıyor! Limonu yanlış tüketmenin yan etkileri

C vitamini bakımından oldukça güçlü olan limon her evin vazgeçilmezi. Salatalarda ve hasta olduğumuzda çayların içine tükettiğimiz limon aşırı miktarda veya yanlış şekillerde tüketildiğinde resmen yarardan çok vücuda zarar veriyor. Peki limonu hangi şekilde yanlış tüketmiş oluruz? İşte bu sorunun yanıtı:

Günlük hayatımızda sofralarımızda sıkça tükettiğimiz ve kozmetik ürünlerin de içeriğinde bulunan limon, turunçgiller ailesi içerisinde yer alıyor. Limonun hem kabuğundan hem de suyundan yararlanılabilir. Limon kabuğu aroması ve renginden ötürü keklerde, tatlılarda tercih edildiği gibi, limon suyunun faydaları ve kullanım alanları da oldukça geniştir. Limonun faydaları kadar yanlış tüketiminde zararları da olabilir. O nedenle tüketmeden önce bunların bilincinde olmak önemlidir. İşte limonun bilinmeyen yan etkileri:

DİŞ ÇÜRÜMESİNE NEDEN OLABİLİR

Kişi sık sık ve fazla tüketirse limonun asidik yapısından dolayı dişlerde aşırı hassasiyet ve diş çürükleri yaşayabilir.

MİGRENİ TETİKLEYEBİLİR

Turunçgiller aşırı tüketildiğinde migren ve baş ağrılarını tetikleyebilir. Bunun nedeni limonların sıklıkla baş ağrısına neden olan doğal bir monoamin olan tiramin üretmesi olabilir. Kanıtlanmış kesin bir bağlantı yoktur ancak çalışmalar turunçgil tüketimi ile migren arasında bir bağlantı olduğunu göstermiştir.

MİDE YANMASINA NEDEN OLABİLİR

Her gün çok fazla limon suyu tüketirseniz, midenizin ağrıması muhtemeldir. Sindirim sistemimiz bunun çoğunu bir kerede sindiremez, bu nedenle midenin asit içeriği uzun süre yüksek olacaktır. Sonuç olarak, sindirim sisteminin mukoza zarı tahriş olur ve bu da mide ağrısına ve yetersiz bağırsak hareketlerine yol açar.

BÖBREK TAŞINA DİKKAT!

Limon kabuğu çok fazla oksalat içerir. Vücutta kristalleşirler. Emilmeyen bu maddeşer böbreklerde sertleşerek böbrek taşlarına yol açar.

Sarımsaklı maydanoz kürü zayıflatır mı? Şipşak zayıflatan maydanoz limon sarımsak kürü!

İLİŞKİLİ HABER

Sarımsaklı maydanoz kürü zayıflatır mı? Şipşak zayıflatan maydanoz limon sarımsak kürü!
Semizotu nasıl yıkanır? Semizotu temizlemenin püf noktaları Semizotu nasıl ayıklanır

İLİŞKİLİ HABER

Semizotu nasıl yıkanır? Semizotu temizlemenin püf noktaları Semizotu nasıl ayıklanır
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Byrm 4 ay önce

Bende migren var limonu kabuğuyla yiyorum şifa oluyor