Limon sosu nedir ve neden yasaklandı? Limon sosunun bilinmeyen zararları neler?

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, limon suyu izlenimi veren limon sosu gibi ürünlerin yurt içi piyasaya arzının yasaklandığını açıkladı. Peki, limon sosu nedir? Limon sosu neden yasaklandı? Limon sosu sağlığa zararlı mı? Dr. Dyt. Kayan Tapan konuyla ilgili tüm merak edilenleri Yasemin.com muhabiri Müge Çakmak'a aktardı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Orman Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen 2024 yılının ilk 'Ulusal Gıda Kodeks Komisyonu Toplantısı'na katıldı. Gıda güvenirliğinin temini için 7 gün 24 saat çalıştıklarını söyleyen Yumaklı, limon sosu ile ilgili de dikkat çeken açıklamalara yer verdi. Yumaklı, son birkaç ayda tarım alanında yaptıkları devrim niteliğinde değişikliklerin yanında, gıda konusunda da 'reform' denilebilecek düzenlemeler yaptıklarını belirtti.

LİMON SOSU ZARARLI MI, NEDEN YASAKLANDI?

LİMON SOSU ZARARLI MI, NEDEN YASAKLANDI?

LİMON SOSU ZARARLI MI, NEDEN YASAKLANDI?

  • Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 'Ulusal Gıda Kodeks Komisyonu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada limon sosu ile ilgili şu ifadelere yer verdi;

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı,

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı,

"Yakın zamanda gıda katkı maddelerinde yaptığımız değişiklikler, bunun bir örneği. Bu kadar ayrıntılı ve detaylı anlatmamızın sebebi özellikle vatandaşlarımızın arka planda gıda ile ilgili yaptığımız çalışmaların onlar tarafından bilinmesini istememiz. Gıda katkı maddeleriyle alakalı düzenlemelerde örneğin peynir helvası, saray helvası, çekme helva, tahin helvası gibi yöresel ürünlerde renklendiricileri yasakladık. Geçen yıl yaptığımız düzenlemeyle nar ekşisi izlenimi veren nar ekşisi sosu, nar aromalı sos gibi ürünlerin yurt içi piyasaya arzını yasakladık. Daha önce yaptığımız düzenlemeyle, bal aromalı şurup ve pekmez izlenimi veren ürünleri yasaklamıştık. Benzer şekilde limon suyu izlenimi veren limon sosu gibi ürünlerin yurt içi piyasaya arzını da yasaklayacağız. Burada bu örnekleri vermemizin sebebi de özellikle altını çiziyorum; tüketicilerimizin yanıltılmasını engelleyecek her türlü düzenlemeyi yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz."

LİMON SOSU NEDİR?

LİMON SOSU NEDİR?

LİMON SOSU NEDİR?

Limon sosu, genellikle yemeklere ekstra lezzet katmak veya salataları tatlandırmak amacıyla kullanılan bir sostur. Başta salatalar olmak üzere birçok yemeğin içerisinde kullanılmakta olan limon yerine limon sosu içerisinde bulunan boyalı sitrik asit nedeniyle özellikle çocuklar üzerinde ciddi zararlar oluşturur. 

LİMON SOSU İNSAN SAĞLIĞINA ZARARLI MI?

Tarım ve Orman Bakanlığınca yapılan düzenlemeyle, tüketiciyi yanıltıcı şekilde limon suyu izlenimi veren; limon aromalı sos, limon sosu, limonlu sos ve benzeri isimlerle limon suyu benzeri ürünlerin yasaklanmasıyla birlikte limon sosunun insan sağlığına etkileri merak edildi. Dr. Dyt. Kayan Tapan limon sosu ile ilgili bilinmesi gerekenleri Yasemin.com muhabiri Müge Çakmak'a aktardı.

Sokak simidi kilo aldırır mı? Diyette simit yenir mi? Kahvaltıda 1 adet simit yerseniz...

İLİŞKİLİ HABER

Sokak simidi kilo aldırır mı? Diyette simit yenir mi? Kahvaltıda 1 adet simit yerseniz...
Tavada karışık tost tarifi! Kahvaltınızı lezzetlendirecek karışık tost nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Tavada karışık tost tarifi! Kahvaltınızı lezzetlendirecek karışık tost nasıl yapılır?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0