Canan Karatay'dan beraber tüketildiğinde zehir saçan besin açıklaması!

Yaptığı skandal açıklamalarla gündemden düşmeyen Prof. Dr. Canan Karatay yine ters köşe yapacak ve dillerden uzun bir süre düşmeyecek bir konuşmaya imzasını attı. Canan Karatay, neredeyse günün her öğününde zeytinyağı ve çeşitli soslarla tatlandırıp yediğimiz ayrılmaz ikili domates ve salatalığın birlikte tüketilmemesinin zararlı olduğu konusunda uyarılarda bulundu.

Sağlıklı yaşamla ilgili önerilerde bulunan Canan Karatay, bu seferki uyarısıyla korkuttu. Neredeyse her mutfakta bulunan ve birlikte tüketildiğinde hastalık saçan besinler için tehlikeyi dile getiren Karatay, çok çarpıcı bir uyarıda bulundu. Yemeden önce bir kez daha düşüneceksiniz diyerek sözlerine başlayan Karatay, kahvaltı sofralarınızda sağlığınızı riske atabilecek 'domates ve salatalık' kombinasyonun bir arada tüketilmesinin nelere yol açacağını tek tek anlattı.

DOMATES VE SALATALIK YERKEN BİR KEZ DAHA DÜŞÜNÜN!

Birbirinden farklı sindirim sürelerine sahip olan domates ve salatalık farklı zamanlarda sindirime girmekte. Birbirinden farklı sindirim süreleri bulunan besinleri bir arada tüketmek vücudu yoran durumlar arasında yer alırken mideyi ve bağırsakları yıpratıyor. Hızlı sindirilen salatalık yavaş sindirilen domates de bir araya geldiğinde ise bağırsaklar neye uğradığını şaşırıyor.

Domates ve salatalık aynı anda yenirse ne olur? Yaz kış tüketiyoruz ama birlikte yenmesi...İLİŞKİLİ HABERDomates ve salatalık aynı anda yenirse ne olur? Yaz kış tüketiyoruz ama birlikte yenmesi...

Domatesin meyve olduğuna değinen Karatay Türkiye'de sebze olarak tüketildiğini söyledi. Fazla tüketilmesi durumunda hastalarda şeker ve ürik asit değerinin yükseldiğini belirten Karatay, özellikle Haziran ve Temmuz ayında bu problemle karşılaşıldığında değindi.

Karbonhidrat yedirmiyor tepkilerine yanıt veren Karatay, domatesin de yeşil fasulyenin de baklavanın da şeker içerdiğinin altını çizdi. Canan Karatay, “Doğru mevsim eylül ayında. Yapay olarak her mevsim piyasaya sürülen sebzeler tehlikeli. Mevsiminde yiyeceksiniz diyorum. Şimdi bir bahçeniz varsa domateslerin kızarmadığını göreceksiniz halen yeşil. Siz ona dikkat edin. Benim gibi yapacaksınız. Eylül ayında doğal bir Domates bulup kendi domatesinizi kış için hazırlayacaksınız” şeklinde konuştu.

Aç karnına tüketilen domatesin midedeki asit seviyesini arttıracağını söyleyen uzman isim kesinlikle aç karnına tüketilmemesi gerektiğini vurguladı.

Evde kilo nasıl alınır? Kilo almak istiyorum diyenlere 8 etkili kilo alma yöntemi

İLİŞKİLİ HABER

Evde kilo nasıl alınır? Kilo almak istiyorum diyenlere 8 etkili kilo alma yöntemi
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

misafir 2 ay önce

şunu yerken buna dikkat edin bunu yerken şuna dikkat edin, yeter ya ne yiyecegiz artik???...yanlis besinden insanligin kökü kurumadigina sasiriyorum...