Ekmekte ve makarnada bulunuyor! ABD araştırması gerçeği ortaya koydu

ABD’de yapılan bir araştırmaya göre tahıllara, ekmeğe ve makarnaya eklenen bir vitaminin kalp hastalıklarıyla bağlantılı olabileceğini ortaya çıkardı. Araştırmanın sonucunu gören vatandaşlar gördükleri karşısında şoka uğradı.

Amerika'da  yer alan Cleveland Kliniği’nden Dr. Stanley Hazen, B3 vitamininin kardiyovasküler hastalıkların gelişiminde “daha önce fark edilmeyen ancak önemli bir etki” sunabileceğini söyledi. Birçok kahvaltılık tahılda, ekmekte, makarda ve diğer “zenginleştirilmiş” veya “güçlendirilmiş” ürünlerde bulunan niasin, daha önce kolesterolü düşürmek için önerilen yaygın bir B vitamini olarak biliniyor. Ancak araştırmacılar, vücudun aşırı niasini yani B3 Vitamini parçalaması sonucu oluşan ve 4PY adı verilen bir kimyasalın kalp krizi, felç ve kalp rahatsızlıklarıyla güçlü bir şekilde ilişkili olduğunu buldu.

Ekmekte ve makarnada bulunuyor! ABD araştırması gerçeği ortaya koydu

Ekmekte ve makarnada bulunuyor! ABD araştırması gerçeği ortaya koydu

Öğünlerinde B3 vitamini içeren besinlere yeteri kadar yer vermeyen kişilerde B3 vitamini eksikliğine rastlanabilir. Bunlara ek olarak niasinin vücutta sentezinde ve emiliminde görev alan organ ve dokularda sorun bulunması halinde de niasin eksikliği gelişebilir. Niasin eksikliği, pellagra adı verilen potansiyel olarak ölümcül bir duruma neden olabilir. Semptomlar arasında iltihaplı cilt, ağızda yaralar, ishal ve hatta demans yer alır.

NHS'ye göre önerilen günlük niasin miktarı erkekler için 16,5 mg, kadınlar için 13,2 mg'dır.

Ancak Nature Medicine'de yayınlanan çalışmalarında araştırmacılar dört kişiden birinin çok fazla aldığını ve kanında yüksek düzeyde 4PY bulunduğunu tespit etti.

Dr. Hazen, “Niasin'in etkileri her zaman paradoks olmuştur. Kolesterolü düşürmesine rağmen klinik faydalar her zaman beklenenden daha az.”

 Dr. Stanley Hazen

Dr. Stanley Hazen

“Bu, aşırı niasinin, kolesterol düşürmenin faydalarını kısmen ortadan kaldıran belirsiz olumsuz etkilere neden olduğu fikrine yol açtı. Bulgularımızın bu paradoksu açıklamaya yardımcı olduğuna inanıyoruz.” diye ekledi.

Çalışmada Birleşik Krallık'taki 503.325 kişiden alınan kan örnekleri ve tıbbi kayıtlar incelendi. Daha yüksek 4PY seviyesine sahip olanların kalp krizi, felç ve kalp hastalığı riskinin daha yüksek olduğu bulundu.

Una eklenen niasin miktarındaki artış, Birleşik Krallık hükümeti tarafından 2022 yılında onaylandı ve Dünya Ticaret Örgütü ve AB Komisyonu'na resmi bildirim süreci tamamlandıktan sonra bu yılın sonlarında yürürlüğe girmesi bekleniyor.

En kolay tencerede kek nasıl yapılır? 5 dakikada kek tarifi ve püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

En kolay tencerede kek nasıl yapılır? 5 dakikada kek tarifi ve püf noktaları
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 5

araştır 1 ay önce

tam tesbit edilsin ve bu katkıyı üreten firmaya davalar açılsın.son zamanlarda şeker hastalığı hızla yayılıyor.pankreası hangi katkı maddesı bozuyorpara için bu zalimlerin yapmayacakları rezillik yok.

Misafir 1 ay önce

Ekmeğin içerisine eser miktarda nar kabuğu unu atın. Çok az miktarda atın ki ekmeğin içinde bulunduğu belli olmasın, tadı ve kokusu gelmesin. Nar kabuğu damarların iç çeperinde kayganlığa neden olar bir nevi damar içini yağlar. ayrıca damarları genişletir ve kan akışını kolaylaştırır, Damarların tıkanmasını önler. Fırıncılara bu zorunluluk getirilmeli. ÖNERİ 2776.

Mert 1 ay önce

"Sertifikalı Tohum" zorunlu tutulup, çiftçi "Hibrit ve GDO'lu" tohum ekmeye mecbur bırakıldıktan sonra; Türkiye'de Şeker Hastalığı, Kanser gibi hastalıklar patladı, ölümler arttı. Artık savaşlar, GDO'lu tohumlarla, mikrop ve bakterilerle yapılıyor.

heval 1 ay önce

bırakın müdahaleleri doğal olsun sonumuzu hazırlıyoruz resmen karınca adımı kadar olmayan beynimizle

ziyaretçi 1 ay önce

Âlim-i mürşid koyun olmalı, kuş olmamalı. Koyun kuzusuna süt, kuş yavrusuna kay verir. Süt, hazmedilmiş ve kıvam bulmuş ilmi; kay (kusmuk), hazmedilmemiş ve karmakarışık olmuş ilmi temsil eder. Hakiki âlim ham bilgiyi aktaran değil, ona belli bir kıvam verendir.