Oruç tutmanın psikolojik faydaları nelerdir?

Ramazan ayında tutulan orucun bedensel faydaları kadar ruhsal faydalarının da olduğunu vurgulayan uzmanlar "oruç tutan kişi kendini kontrol etme, yaptığı ve yapacağı tüm işlerde kendisini hesaba çekme, problemlere karşı sabretme alışkanlığı" kazandırdığını da vurguluyor.

Ramazan, kulun Rabbine yakınlaştığı, bağışlanmak için fırsatlarla döşendiği aydır. Başta kilo kaybına destek olan oruç, bağışıklık sistemini güçlendirmesi, kan şekerini düşürmesi, enflamasyonu azaltması ve zihinsel fonksiyonları iyileştirmesiyle öne çıkar. Ancak kronik hastalık veya dikkat edilmesi gereken bir sağlık problemi söz konusuysa oruç tutup tutmama konusunda uzman doktora danışmanız gerekir. Oruç tutmanın vücuda olan faydalarını biliyoruz. Peki ya, psikolojik faydaları? 

Oruç tutmanın vücuda faydaları nelerdir? Oruç tutmanın mucizevi faydaları...İLİŞKİLİ HABEROruç tutmanın vücuda faydaları nelerdir? Oruç tutmanın mucizevi faydaları...

Oruç tutmanın psikolojik faydaları

Oruç tutmanın psikolojik faydaları

ORUÇ TUTMANIN PSİKOLOJİK ETKİLERİ:

  • Ramazan ayı kişinin öz kontrolünü ve sabrını geliştirmesine yardımcı olur. Yiyecek ve içeceğe olan arzunun bastırılması, kişinin kendini kontrol etme becerisini artırır. 
  • Oruç tutmak, kişinin maneviyatını güçlü kılar ve inanç ile ibadet ile dolu bir zaman dilimi olarak görülen oruç, kişinin ruhsal olarak beslenmesini ve derinleşmesini sağlar. 
  • Bazı kişiler, oruç tutmanın zihinsel berraklık ve odaklanmayı artırdığını belirtirler. Yiyecek ve içecek tüketiminden uzak kalmak, zihnin sakinleşmesine ve içsel düşüncelere odaklanmasına olanak tanır.
  • Oruç, bazı kişiler için ruhsal bir huzur ve dinginlik kaynağı olur. İçsel yolculuk ve manevi deneyimlerle dolu bir süreç olarak görülen oruç, kişinin içsel dünyasını keşfetmesine ve ruhsal olarak yenilenmesine yardımcı olur.
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0