Gece yatmadan önce süt içmenin faydaları nelerdir?

Kalsiyum ve mineral açısından zengin bir besin olan süt, birçok kişi için doğal bir uykuya geçiş ritüeli olabilir. Peki yatmadan önce süt içmek nelere iyi geliyor? İşte yanıtı...

İnsan yaşamının her evresinde gerekli olan süt, C vitamini ve demir dışında makro ve mikro besin öğeleri için iyi bir kaynaktır. Özellikle çocukluk, gebelik-emziklilik ve yaşlılık dönemlerinde kemik sağlığı açısından oldukça önemli olduğu bilinmektedir. Yatmadan önce süt içmek şifa hazinesidir! İnsanlar ve hayvanlar üzerinde yapılan çeşitli araştırmalar, süt içmenin daha iyi uykuya yol açabileceğini göstermiştir. Süt, daha kolay ve daha hızlı uykuya dalmanıza yardımcı olabilecek triptofan ve melatonin içerir.  

Gece yatmadan önce süt içmenin faydaları nelerdir?

Gece yatmadan önce süt içmenin faydaları nelerdir?

1. Sütte bulunan bolca kalsiyum, kemik ve diş sağlığı için oldukça önemlidir. Yapılan araştırmalarda yatmadan önce içilen sütten alınan kalsiyumun kemik erimesini önlediği kanıtlanmıştır.

2. Sütte bulunan bolca kalsiyum, uykuya dalmakta zorlananlar için sihirli bir iksir görevi görmektedir. Yatmadan önce süt içerek uykuya kolayca dalar daha iyi dinlenmiş olarak uyanmanızı garantilemiş olursunuz.

Gece yatmadan önce süt içmenin faydaları nelerdir?

Gece yatmadan önce süt içmenin faydaları nelerdir?

3. Sütte bulunan bolca kalsiyum ile adeta REM uykusunun anahtarına sahip olmuş olursunuz. Kalsiyum, uykunun en önemli evresi olan REM kısmına geçmeyi kolaylaştırır.

4. Uykuya daldıktan sonra sürekli bölünüyor ve uykuya tekrar dalmakta güçlük çekiyorsanız kalsiyum eksikliği yaşıyor olabilirsiniz. Yatmadan önce süt içerek bu durumun önüne geçebilirsiniz.

5. Yapılan araştırmalarda yatmadan önce süt içen kadınların daha az kemik kaybı yaşayarak daha rahat bir menopoz dönemi yaşadığı kanıtlanmıştır.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

MUZTAVA 3 hafta önce

Zavalli inek yavrulari icin yaptigi sütü utanmadan bizler iciyoruz ayip beee..