Karaciğeri çürüten kahvaltılık gevrek tehlikesi! Kahvaltılık tahıl veya gevrekler sağlıklı mı?

51 yaşındaki Chris Kirk, her sabah alışkanlık haline getirdiği mısır gevreği tüketiminin ardından beklenmedik bir sağlık sorunuyla karşı karşıya kaldı. Özellikle çalışanların ve kahvaltı yapmaya vakti olmayanların tercihleri arasında yer alan mısır gevreğinin gözden geçirilmesine neden oldu.

Her sabah hızlı bir şekilde kahvaltısını yapan Chris Kirk, mısır gevreği tercih ediyordu. Ancak, bu "pratik kahvaltı"nın aslında ne kadar zararlı olduğundan habersizdi. Chris, yüksek miktarda demir alarak sağlığını tehlikeye atıyordu. Bu durumu fark etmeden önce elleri ve ayakları kaşınmaya başladı, sürekli yorgun hissetmeye başladı ve uyku problemleri yaşamaya başladı.Yapılan kan testi sonuçları, Chris'in karaciğerinde önemli bir sorun olduğunu ortaya koydu. Ancak, asıl sorunun yüksek ferritin seviyelerinden kaynaklandığı anlaşıldı.

Chris'in günlük olarak tükettiği mısır gevreği, vücudunda aşırı demir depolanmasına neden olduğu ortaya çıktı. Bu durum, karaciğerinde ciddi hasara yol açtı.

Chris, uzmanların tavsiyesi üzerine demir içeren gıdaları diyetinden çıkardıktan sonra semptomlarında iyileşme görmeye başladı. Ferritin seviyeleri normale dönerken, kan değerleri de istenilen aralıklara geri döndü.

KAHVALTILIK MISIR GEVREĞİ YERKEN BİR KEZ DAHA DÜŞÜNÜN!

Uzmanlar kahvaltılık gevrekler konusunda insanları uyarıyor. Sütle karıştırıp hızlıca yemek, pratik olsa da ne yazık ki pek çok sağlık sorununun altında kahvaltılık gevrekler yatıyor.  Pek çok farklı çeşide sahip olan mısır gevrekleri yağ açısından fakirdir. Bu sebeple özellikle kilo verme ve kilo koruma sürecinde tercih edilir.

Ancak bu yanlış bir bilgidir. Mısır gevrekleri oldukça yüksek kalorili gıdalardır. İçerinde katkı maddeleri, şeker ve ilave tuzlar barındırır. Aynı zamanda içeriğindeki fruktoz, metabolik düzensizliğini tetikler.

KALP SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR!

Beslenme Uzmanı Kavita Devgan'ın açıklamalarına göre, mısır gevrekleri insanları tok tutmuyor. Çünkü besin değerleri çok düşük ve lif miktarı çok az.

Mısır gevreği sizi tok tutmadığı için tekrar acıkacak ve tekrar yemek yeme ihtiyacı hissedeceksiniz. Bununla beraber başta kalp olmak üzere insan sağlığını büyük ölçüde olumsuz etkiliyor.

İngiliz Kalp Vakfı, tam tahıllı bir tahıl olarak mısır gevreğinin tek başına yenildiğinde kahvaltı için iyi bir seçim olmadığını belirtiyor.

Yeni doğan buzağıya babyshower yaptılar! O görüntüler görenleri gülümsetti

İLİŞKİLİ HABER

Yeni doğan buzağıya babyshower yaptılar! O görüntüler görenleri gülümsetti
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 4

uğur 1 hafta önce

madem bu kadar zararlı satılmasın, sattırılmasın! Bakanlık yetkilileri devreye girsin o zaman..

Isimsiz 1 hafta önce

Gevrek hazirlamaya vakti var ama kahvaltı hazirlamaya mi vakti yok? Güldürmeyin beni. Sabah kahvaltı için 7 zeytin , bir dilim de peynir yesen öğlene kadar dayanabilirsin

alp can 1 hafta önce

miss kelle paçalarr miss gibim çorbalarımız varken delimiyimde bunları yiyim

hasan 1 hafta önce

zararlıda niye önlem alınmıyor niye yediriyorlar?