Canan Karatay'dan şaşırtan 'lahmacun' çıkışı! Lahmacun sağlıklı mı?

Beslenme öneriyle dikkatleri üzerine çeken Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay Sakarya'da verdiği bir sağlık seminerinde hafızalardan silinmeyecek 'lahmacun' açıklamasıyla gündeme damgasını vurdu. Karatay'ın açıklamalarından sonra 'Lahmacun sağlıklı mı?' sorusunun yanıtı da cevaplanmış oldu.

Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, 2016'da yaptığı 'ekmek yemeyin' önerisiyle tartışılırken lahmacun yediği görüntüler sosyal medyada çok konuşulmuştu. Karatay eleştirilerin ardından, “Herkes herkesi eleştirebilir. Eleştirenlere akıllarını peynir ekmekle yemişler diyeceğim. Ben hiçbir zaman lahmacun yemeyin demedim” diye konuşmuştu. Yıllar geçse de hala sempozyumlarda sorulan ve kimsenin hafızasından silinmediği o görüntülerle ilgili Karatay, Sakarya'da verdiği bir sağlık seminerinde açıklık getirdi. Canan Karatay hangi durumlarda lahmacun yenilebileceğini anlattı.

Canan Karatay

Canan Karatay

  • İşte Canan Karatay'ın lahmacuna ilişkin açıklamaları:

Lahmacunun Türk mutfağının en sağlıklı fast food’u olduğunu ifade eden Prof. Dr. Canan Karatay, “Lahmacun yerken fotoğrafım çıktı, ben her zaman lahmacun yiyorum. Tüm toplantılarımda ve yayınlarda önümde lahmacun var. Lahmacun Türklerin en sağlıklı fast food’udur. Çünkü hamuru incedir, mayasızdır. Üzerinde et vardır, mutlaka yiyeceğiz.

Canan Karatay

Canan Karatay

Üzerinde kıyma vardır yağı çok önemlidir. İçinde sebze vardır, limon sıkılır ve ayranla içilir. Her türlü protein, yağ, karbonhidrat ve vitamin var. Ben her zaman lahmacun yiyebilirsiniz diyorum. Şimdi ekmekle lahmacunu bir tutanlar, akıllarını peynir ekmekle yemişlerdir” dedi.

LAHMACUNA DOKUNMAYACAKSINIZ!

"Eğer şeker hastasıysanız, kilo vermek istiyorsanız lahmacuna dokunmayacaksınız. Yiyemezsiniz efendim. Gluten hassasiyetiniz varsa yiyemezsiniz efendim. Bu hassasiyetiniz geçinceye kadar dokunamazsınız! 'Ama Karatay lahmacun yedi ben de yiyeceğim' diyorsan ye kardeşim. Karatay sağlıklı. Her şeyi yiyor maşallah azar azar, ayda bir, bayramdan bayrama da baklava yiyor. Sıhhatliyseniz kilonuzda iyiyse arada bir tabii ki yiyebilirsiniz."

PEKİ LAHMACUN SAĞLIKLI MI?

Eğer kaliteli un ve et kullanılır, hamuru iyi hazırlanıp ince tutulur, sebzeleri de birazcık iyi seçilip miktarı abartılırsa lahmacun sağlıklı, lezzetli ve besleyici bir yiyecektir, hatta diyet yaparken bile yenilebilir!

Dondurma gün içinde ne zaman tüketilmeli? Dondurma ne zaman yenir

İLİŞKİLİ HABER

Dondurma gün içinde ne zaman tüketilmeli? Dondurma ne zaman yenir
Dünyanın en iyi ekmekleri açıklandı! İlk sırayı Türkiye'nin o şehri kaptı

İLİŞKİLİ HABER

Dünyanın en iyi ekmekleri açıklandı! İlk sırayı Türkiye'nin o şehri kaptı
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0