Ofiste stresten uzak durmanın yolları

Yoğun iş temposundan biraz uzaklaşmak istiyorsanız ofiste bunları yapabilirsiniz.

Kimi zaman iş yerinde yorgunluk ve stres çekilmez bir boyuta gelebiliyor. Ve bunun önüne geçilmezse zamanla ciddi sorunlara neden olabiliyor. Peki ofiste stresten uzaklaşmak için neler yapabiliriz? Nasıl rahatlarız?

Kısa meditasyonlar yapabilirsiniz

Uzak doğu kültürüne has bir yöntem olduğunu biliyoruz. Meditasyon hakkında bilgi sahibi olmasanız bile, boş bir aralıkta gözlerinizi 3-4 dakika kapalı tutun. Sadece kalp ritminizi dinleyin içinize dönün. Bu bile rahatlamanıza yardımcı olacaktır.

Nefes alma tekniklerini uygulayın

Anlık yaşanan sıkıntıları aşmak için nefes alma tekniklerini uygulayabilirsiniz. Özellikle  en kolay olanlardan birisi 4-7-8 nefes tekniği.

Oturarak ya da yatarak uygulanması gereken teknikte öncelikle bir el karnın, diğer el ise göğsün üzerine konur. Ardından diyafram nefesinde olduğu gibi karından nefes alınır. İçten 4'e kadar sayana dek nefes almaya devam edilir. Ardından yine 7'ye kadar sayılarak nefes tutulur ve nefesi bırakırken de 8 saniye sayılarak bırakılmaya çalışılır. Zor zamanlarda bu tekniği 4-5 kere uygulamak beklemediğiniz kadar iyi bir sonuç verecektir.

Şifa deposu bitki çayları

Zor bir süreç geçiriyor ve stres altında iseniz, kahve yerine bitki çaylarını tercih edebilirsiniz. Bitki çaylarının yatıştırıcı özelliğe sahip olduğu uzamanlar tarafında da her zaman söyleniyor. Papatya, kediotu ve çarkıfelek çayları bu dönemi daha az hasarla atlatmanız için size yardımcı olacaktır.

Müzik dinleyin

'Müzik ruhun gıdasıdır' sözünü bilmeyen yoktur. Sevdiğiniz bir müziği dinleyerek ruhunuzu dinlendirebilir stresten uzaklaşabilirsiniz.

Temiz hava alın

Çok bunaldığınız zaman kendinizi dışarı atın. 10 dakika temiz hava almanız üzerinizde oluşan yükü hafifletecektir. Bu süre içinde işle ilgili sohbet etmeyin.

 

BİR YORUM YAPIN 0