Suriyeli Rami herkesi gözyaşlarına boğdu!

Bağcılarda yapılan ''Çocuk Olmak Hakkım'' konulu panelde Suriyeli Rami hıçkırıklara boğularak yaşadıklarını anlattı.

Bağcılarda Dünya Çocuk Hakları Günü olması nedeniyle oluşturulan "Çocuk Olmak Hakkım" konulu panelde dünyanın dört bir yanından gelen çocuklar savaşın ve yaşadığı zulümleriyle insanlara anlattılar.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, çocukların hayata büyüklerinden daha anlamlı baktığını belirterek, "Ne acıdır ki bilgi ve teknoloji çağı olan 21. yüzyıl dünyasında savaşlar yaşanıyor, çocuklar açlıktan ölüyor" dedi.

"KALEMDEN ÖNCE TAŞ TUTMAYI ÖĞRENİYORUZ"

Yaşadıkları acı olayları oldukça etkileyici bir dil ile anlatan Filistinli Sare ve Rana Salih,

"Filistin'de çocuk olmak çok zordur. Gazze'de güvenle yürüyemiyoruz, Mescid-i Aksa'ya giremiyoruz. Bomba sesleriyle uykudan uyanıyoruz. Elektriklerimiz hep kesiktir. Zeytin ağaçlarımızdan zeytin toplayamıyoruz. Okula giderken İsrail askerleri içerisinde yalnızca kitap, kalem olan çantamızı kontrol ediyorlar. Çocuklar, kalemden önce taş tutmayı öğreniyor."

"ANNEMİZİN SÜTÜNÜ BİLEMEDİK"

Suriyeli Ali de Suriye de yaşadıkları savaşı anlattı. Onlara göre ''uçak'' bomba anlamına geliyordu. Savaşta babasını kaybeden Ali, "Çocuklar başka ülkelere kaçarken kayboldu. Anneler yaşamını yitirdi. Yetim ve öksüz kaldık. Annelerimizin sütünü bilemedik" diye konuştu.

Hiçbir ülkenin onları sahiplenmeyip sadece Türkiye'nin sahiplendiğini söyleyen Ali, "Bize yalnızca Türkiye sahip çıktı. Burada okula gidiyorum. İnşallah doktor olacağım" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş ise, UNICEF'in araştırmasına göre dünyada her 3,5 saniyede bir çocuğun açlıktan öldüğünü anlattı.

 

 

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0