TEOG başarısını çalışma odasında arayın!

Çalışma odalarını daha verimli kullanmak için bu yöntemleri dikkate almak gerekir.

Çocuklarınız zamanının büyük bir kısmı çalışma odasında geçiyor. Sizde çocuklarınız odalarında küçük değişiklikler yaparak onları sınava daha iyi hazırlayabilirsiniz. Peki yarın gerçekleşecek olan TEOG sınavına hazırlanan öğrecilerin odaları nasıl olmalı? 

Çalışma odanızı daha verimli kullanmak için, fazla eşyalardan arındırmanız gerekir. Odada ne kadar çok eşya varsa dikkatiniz o kadar dağılır. Çalışma odasında televizyon, yatak gibi eşyaların bulunmaması gerekir. Bunun nedeni ise uykunuzu getirmemesidir. Çalışırken dışarıya bakmamak için masanın cam kenarından uzak olması gerekir.

İhtiyacınız olmayan eşyaları ortadan kaldırırsanız dikkat dağınıklığınız o kadar azalmış olur. Duvarlarda sizi motive eden notlar dışında poster,afiş gibi materyallerin bulunmamasına özen gösterin.

Çoğu insan müzik dinlerken çalıştığı şeyi daha iyi anladığını söylese de bu doğru değildir. Müzik insanların dikkatini dağıtır ve odaklanmanız zorlaşır ve algılama yeteğiniz zayıflar.

Çalışma ortamı için önerilen sıcaklık ise 20-25 derecedir. Çalıştığınız odanın iyi ışık alan bir yer olması gerekir. Aynı zamanda odanızın rengi de çok önemlidir. Doğada çokça bulunan mavi ve yeşil renklerini odanızda kullanmanız gözünü dinlendirir ve sizi yormaz. Tam tersi beyaz bir renk ışığı doğrudan yansıttığı için gözünüzü yorar.

Çalışma odanızı bu doğrultu da kurarsanız, odaya girdiğiniz zaman beyin direk size ders çalışmayı hatırlatır ve bu da sizi motive eder.

TEOG sınavı için son uyarılar! TEOG heyecanı

İLİŞKİLİ HABER

TEOG sınavı için son uyarılar! TEOG heyecanı
Uzmanından TEOG günü reçetesi

İLİŞKİLİ HABER

Uzmanından TEOG günü reçetesi

BİR YORUM YAPIN 0