İnternetsiz hayat panikletiyor!

Teknolojik cihazlar ve interneti kullanamama kişilerde stres ve endişeye yol açıyor.

Uzman Psikolog Ahmet Yılmaz, “Bağımlı insanların maddeye ulaşamadığı zamanlarda ortaya çıkan endişe ve huzursuzluk halinin, aynı şekilde internete giremeyen kişilerde de kaygıya neden olduğunu" söyledi

Yılmaz, teknoloji cihazlarını ve interneti kullanamamanın bireyde stres ve endişeye yol açtığını belirterek, şunları söyledi:

“Elektriklerin kesildiği zaman internete giremeyen ve TV izleyemeyen kişilerde panikleme başlıyor. Sanal ortamda sosyalleşen bireyler, elektriklerin kesilmesiyle birlikte kendilerini yalnız hissediyor ve bundan dolayı huzursuz ve panik olmaya başlıyor."

Çocuklar, arkadaşlarıyla dışarıda vakit geçirmeli

Yılmaz, günümüz çocukları teknolojinin içerisinde büyüdüğü için gerçek hayattaki soslyal ortamdan uzak kalarak sosyalleşemiyor. Bu yüzden sanal ortamdaki oyun, sosyal paylaşım sitelerinde sosyalleşmeyi öğreniyor. Sanal ortam, günümüzün yeni sosyo kültürel anlamında büyük bir rol oynamakta.

Evde internet başından hiç kalkmayan kişiler, sadece internet ortamında oyun arkadaşı ya da diğer sosyal medya platformundan tanıştığı kişilerle ilişkiler kuruyorlar "dedi.

Çocuklara kullanımla ilgili sınırlama getirilmeli!

Ahmet Yılmaz, aileleri uyararak; çocuklara küçük yaşlarda teknoloji kullanımına sınırlama getirmek gerektiğini söyledi. Çocukları farklı sosyal aktivitelere yönlendirmek ve arkadaşları ile dışarıda vakit geçirmesi için çocukları yönlendirmek ve cesaretlendirmek” gerektiğini ifade etti.

BİR YORUM YAPIN 0