Diriliş'in başlıklarını o ülkenin yünüyle yapıyor

Keçe ustası Ahmet Yaşar Kocataş, "Diriliş Ertuğrul", "Yunus Emre" gibi dizlerin başlığını Yeni Zelanda'dan getirilen yünle yapıyor.

Afyonkarahisar'da 60 yıldır keçe ustası olan Ahmet Yaşar Kocataş, televizyonlarda geniş kitlelerle seyredilen dizilerin kıyafetlerini hazırlıyor.

66 yaşındaki Kocataş, UNESCO'nun "Yaşayan İnsan Hazineleri" listesinde yer alıyor. Kocataş, keçeciliğin bir aile mesleği olduğunu 4 kuşaktır bu mesleği devam ettirdiğini belirtti.

Keçeciliğin gittikçe yok olmaya mahkum olduğu görüşüne katılmadığını dile getiren Kocabaş, "Ben diyorum ki keçecilik bitmez. Belki biz biteriz ama başka yerden gelir yine satılır. Ne olursa olsun yeni şeyler düşünmek, güzel şeyler yapmak lazım." dedi.

Son dönemlerde yapılan tarihi dizilerin artmasıyla birlikte geleneksel kıyafetler üretmeye başladığını söyleyen Kocataş, Muhteşem Yüzyıl, Diriliş Ertuğrul ve Yunus Emre gibi dizilerde kullanılan başlıkları kendisinin yaptığını ifade etti.

Siparişlerin kapalı çarşıdan geldiğini, Yeni Zelanda'dan getirilen özel ince yünleri işleyerek istenilen siparişin renk ve ebatına göre yaptığını söyledi.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 4

kamil 7 yıl önce

aynen

Türkiye 7 yıl önce

Niye TÜRKİYE de yün kalmadı mı niye yabancı hayranlığı işte mesleği de yok olur o yüzden

Toplam 12 beğeni

Türkiye 7 yıl önce

önce hitap şeklin düzelt edep

Toplam 1 Beğeni

zalım dede 7 yıl önce

herşeyi çok biliyorsunuz bir bitmediniz la

Toplam 2 Beğeni