Arı sütünün fiyatı altınla yarışıyor...

Altınla yarışan arı sütünün kilosu 20 bin liradan satılıyor...

Türkiye'de üretimi az olan ve birçok hastalığa iyi gelen arı sütü toptan satıldığında 5 bin TL’ye, kovandan üretilen gözlerle gram gram satılmasıyla birlikte, kilogram fiyatının 15-20 bin TL seviyelerinde olduğu bildirildi.

Arıcıların bal dışında birçok arı ürünü üretmeye başlamasıyla, arı ürünü çeşitliliğinin artmasına neden oldu. Birçok hastalığa iyi gelmesi nedeniyle arı sütü dünyanın en pahalı sütleri arasında yer alıyor.

Ziraat Mühendisi Zooteknist Hasan Ese, arı sütünün üretimi, faydaları ve fiyatı hakkında önemli bilgiler verdi. Ese, arıların arı sütünü yavrularını beslemek için kullandığını, arı sütünün sağlık açısından çok faydalı olduğunu ifade etti. 

Ese, arı sütünün insan vücudu ve bedeni için çok faydalı olduğunu, sütün içerisinde bulunan maddeler sayesinde hücre yenileyici bir özelliği olduğunu belirtti. Bu yüzden apiterapik uygulamalarda ve destek tedavilerinde kullanılan arı sütünün son dönemlerde çok tercih edildiğini söyledi. 

BİR YORUM YAPIN 1

Hedef 2023 7 yıl önce

Selamun aleyküm kıymetli okuyucu kardeşlerim. Özellikle bir hususu belirtmekte yarar görüyorum. Son zamanlarda sürekli yayınlanan pahalı arı sutu haberleri ortalığı şenlendiriyor. Arı sütü üretmek evet zordur. Ancak bu Türkiye'de zordur.Bu iş bilgiyle birlikte sabır gerektirir. Bu da bizim ülkemizdeki arıcılarda malesef çok az. Hal böyle olunca gramla aldığı mahsülü çok kıymetli ulaşılamaz görüp fahiş fiyatlara satmasına neden oluyor. Çin arısütü konusunda dünyada 1 numara. Mtrik tonlarda malsül alıyorlar. Bu kadar çok alınan ürünün fiyatıda gayet düşük veya makul ölçülerde.

Toplam 2 beğeni