Anneden 'bebek emzirdiğini kanıtlaması' istendi

Almanya'da bir kadın Frankfurt Havaalanı'nda gördüğü muamele nedeniyle polisten şikayetçi oldu.

BBC'de yer alan habere göre, Gayathiri Bose adlı kadın, havaalanında yapılan arama sırasında bebek emzirdiğini kanıtlamasını isteyen polisten şikayetçi oldu.

Bose, polisin bebeğinin yanında olmadığı halde göğüs pompası taşımasından dolayı şüphelendiğini belirtti. Alman polisi iddiaları reddetti. Bose, bu önlemlerin rutin olmadığını vurgulayarak, prosedürde bu uygulamanın olmadığını söyledi.



KANITLAMASINI İSTEDİLER

33 yaşındaki Singapur vatandaşı olan Bose, Paris'e gitmek üzere bulunduğu havalimanında X-RAY cihazında göğüs pompasının gözükmesi üzerine sorgulanmak için görevliler tarafından bir kenara çekildiğini, bebeğinin yanında olmadığı halde kendisine "Bebek mi emziriyorsun?" gibi sorular sorulduğunu ifade etti. Polislerin çantadaki göğüs pompasına inanmadığını belirten Bose, bir kadın polisle birlikte kapalı bölüme giderek orada bebek emzirdiğini kanıtlamasını istediklerini söyledi.

İstediklerini yaparak kanıtladığını belirten Bose, bu olayı yaşadığı için şok olduğunu, çok üzüldüğünü ve ağladığını ifade etti. Bose, 45 dk süren bu olayın çok aşağılayıcı ve travmatik olduğunu belirtti.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 26

recep 7 yıl önce

yapar deyusler askeri olmayan kendini aslan zanedermis

Toplam 3 beğeni

Hüseyin Dayi 7 yıl önce

Vallahi arkadaslar 43 senedir almanyada yasiyorum daha polisle bir isim olmadi kimsede bana bir problem cikarmadi irkcilik falanda yapmadi,biraz haddini bilmekte lazim babamin memleketi deyil burasi,bu olayi irkciliga kadar getirdinizya helal olsun.

Toplam 3 beğeni

Hüseyin Dayi 7 yıl önce

Yani madem bebek pompasi var yaninda bebek nerde,tedbir olarak dikkatli olmakta fayda var,nevar bunda polis yapilmasi gerekeni yapmis.almanlarida gunahim kadar sevmem,amma polis görevini yapmis.

Toplam 1 beğeni

vatan 7 yıl önce

normal diyenleri anlamakta zorlanıyorum. neresi normal. bir kere bu aletin ne gibi bir tehlike potansiyeli var ki, neden sorgulansin. asil sorun burada.

Toplam 6 beğeni

ALAMANCI 7 yıl önce

Pardon.....ne var bunda????? ??Gayet normal davranmis ALAMAN Polsimiz

Toplam 1 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun