Danimarka'dan sosyal hakları sınırlayan karar

Danimarka'nın Aarhus Belediyesi, halka açık yüzme havuzlarında kadınlar için ayrı bir bölüm oluşturulmasını yasakladı...

2017'de Avrupa Kültür Başkenti seçilen Aarhus belediyesi meclisinin aldığı karar ile, yüzme havuzlarında yalnızca kadınların kullanımına ayrılan bölümlerin tartışıldığı toplantıda, 31 meclis üyesinden 27'sinin kararı ile havuzların yalnızca kadınlara tahsis edilmesi yasaklandı. 

Belediye kararı ile uygulamaya konulan yasağa, aşırı sağcılar, liberaller, hristiyan ve sosyal demokratlar da destek verdi.

Yasakla birlikte, kentte Müslümanların yoğun olduğu Gellerup semtindeki belediye yüzme havuzunun belirli saatlerde kadınların kullanımına tahsis edilmesine de son verildi. 

Danimarka İnsan Hakları Enstitüsü, belediyenin kararına tepki gösterirken, enstitü yetkilisi Maria Ventegodt Liisberg, kararı 'açıkca ayrımcılık' olarak yorumladı. Kararı 'Eşitlik Komisyonu'nda tartışacaklarını söyledi. 

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 20

orhan can 7 yıl önce

artik gitmem....

Toplam 1 beğeni

ultra demokrasi 7 yıl önce

cinsiyet ayrimi olmasin diye yapmislardir tahminimce zorla kimseyi orda tutan yok begenmeyen nerden geldiyse oraya donsun sorun otamatikmen cozulur

Toplam 1 beğeni

Ultra demokrasi? 7 yıl önce

Yazan düsünmeden yazmis, ve 2 kiside begenmis bu yaziyi, kardesim 90 li yillarin düsüncesi kalmis kafanda (hatirlatma sadece) Demokrasiler hele birde Ultra ise cözüm getirir, cözümde geldigi yere kovmakla olmaz Kardesim, burda verilen hak geri alinmis, Kral dan cok kralci olmayalim, benim kardesim böyle düsünürse Danimarkalilar neler yapmaz ordaki kardeslerimize, saglicakla kal, ama yorumunu biraz yumsatip destek olmazsanda vurma derim. Yaziktir günahtir ya.

Toplam 6 Beğeni

Bumin 7 yıl önce

Müslümanlar geri dönsün ülkelerine , burada hristiyanlar salyangoz satsa anında indiriyorlar , her horoz kendi çöplüğünde öter !

Toplam 4 beğeni

Filinta 7 yıl önce

Sende dön geldiğin yere

Toplam 3 Beğeni

metin 7 yıl önce

danimarkanın bir kültürü mü varmış.

Toplam 5 beğeni

adam 7 yıl önce

avusturyada basörtüsü yasaklaniyor. alooo kimsenin haberi varmi

Toplam 3 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun