Türkiye'deki ilk kadın girişimci oldular

Tekirdağ'da İki kadın ayda 10 ton mantar üretimine geçti.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yaşayan Melek Özdemir ve Hale Nal, istiridye mantarı üretimine başladı.

Aile bütçesine katkı olarak işe başlayan kadınlar ayda 10 ton mantar üreterek istihdam sağladılar. Bahçelerindeki seradan mantar üreten Melek Özdemir ve Hale Nal, denemeler ve aşamalar katlederek Türkiye'de mantar üreten ilk kadın girişimciler oldu.

Melek Özdemir, "Bu işe bir çadırla başladık. Çadırdan aldığımız ürün ile ürettiğimiz ürün aynı. Şimdi iki çadırımız ve soğuk havamız var. Bir de soğuk hava deposu olan bir araba alacağız. Bu sayede ürünlerimiz tamamen hijyenik şekilde soğuk depomuza girip beklemeden soğutmalı araçla satışa çıkacak." açıkalamasını yaptı.

Protein olarak değerli mantarı halkımızın yemesini istedik

İstiridye mantar üretme fikrini anlatan Özdemir, bir şey üretmek için yola çıktıklarını ve bu ürününde ülkemizde olmayan bir ürün olmasına dikkat ettiklerini söyledi. Özdemir sözlerine, "Et kadar değerli olan bu mantarı halkımızın yemesini istedik. Ürettiğiniz mantara sevgi verirseniz, size daha güzel mantar verir" diyerek devam etti.

Üretici kadınlar, et fiyatlarının pahalı olmasından dolayı sürekli tüketilmediğini ancak istiridye mantarının da et kadar faydalı olduğunu söyleyerek her gün yenilebilen bir şey olduğuna dikkat çekti.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0