Öğretmenliği bıraktı, barınak kurdu

Tekirdağ'da yaşayan 48 yaşındaki Reyhan Karagözler, öğretmenlik mesleğini bırakarak hayvan barınağı kurdu.

Tekirdağ Süleymanpaşa ilçesinde yaşayan ingilizce öğretmeni Reyhan Karagözler, veteriner teknikerliği eğitimi alarak 'Melek Barınağı' adını verdiği bir hayvan barınağı kurdu.

Karagözler, barınakta engelli ve felçli 400'e yakın köpeğe bakıyor. Hayatını hayvanlara adayan ingilizce öğretmeni, kendi imkanlarıyla köpek çiftliği kurmuş. Ancak bir süre sonra yeterli gelmeyince Muratlı ilçesi karayolu üzerinde daha büyük bir barınak oluşturmuş.

Hayvan severlerin desteği ile barakalar kuran Karagözler, insanaların İstanbul, Van, Trabzon, Adana, ve Afyonkarahisar gibi birçok ilden bakıma muhtaç köpekleri göndermeye başladıklarını söyledi. Aynı zamanda barınakların büyük bir kısmı engelli ve felçli köpeklerden oluşuyor.

Hayvanları tedavi edebilmek için eğitim alan Karagözler, 6 yıl önce işinden istifa ederek bu işe başladığını belirtiyor ve, "Bir yardımcım var ve hayvanlara onunla birlikte zor şartlar altında bakıyoruz. Sularını dolduruyorum, yemeklerini yediriyorum. Tedavilerine yardımcı olabilmek adına ikinci üniversitemi, veterinerlik teknikerliğini okudum" diye konuştu.

Karagözler, kulübe eksikliği ve daima mama eksikliği olduğunu söyleyerek, "Buranın adı Melek Barınağı. Adı önemli değil burayı finanse eden her firmanın adını verebilirim" dedi.

Aylık gelir 8 Bin TL

Reyhan Karagözler, barınağın aylık gelirinin 8 Bin TL olduğunu belirterek, "2 bin TL kira kira gideri. Bin lira elektrik, 1000 lira da su parası geliyor. Günde 600 ekmek dağıtıyorum. Veteriner giderlerimizde var. Çoğunu kendi cebimden karşılıyorum" diye konuştu.

BİR YORUM YAPIN 0