Bayan av koruma memuru görenleri şaşırtıyor

Karabük'te av koruma memuru olarak görev yapan 27 yaşındaki Saime Demirtaş, kaçak avcılarla mücadele ediyor.

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Yaban Hayatı Bölümü'ndan mezun olan Saime Demirtaş, geçtiğimiz yıl Karabük Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nde çalışmaya başladı. 

On beş erkek meslektaşı ile birlikte zor arazi şartlarında yaban hayatı korumak için kaçak avcılarla mücadele eden Demirtaş, 99 hektarlık alana sahip Sırçalı Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında yaşamlarını sürdüren yaban hayvanlarının durumlarını tespit edebilmek için dürbünle gözlem yapıyor.


Aktif görevlerde bulunan Saime Demirtaş, kış koşullarda hayvanlara yiyecek bırakıyor, yaralı bulanan hayvanların kurtarılmasında görev alıyor.

AVCILAR KENDİNE ÇEKİ DÜZEN VERİYOR

On altı kişilik ekipte, tek bayan olarak Saime Demirtaş'ı gören avcılar, av sırasında beni gördükleri zaman kendilerine çeki düzen veriyorlar. Özellikle küfür ve argodan kaçınıyorlar. Bayan memurun yadırgandığını söyleyen Demirtaş, "İnsanların da doğayı tüketim aracı olarak görmemesi gerekir. Çünkü doğanın bize ihtiyacı yok. Biz insanların doğaya ihtiyacı var. Doğayı kendimiz için korumak zorundayız." diyor. 

BİR YORUM YAPIN 0