Bu köydeki insanlar altı parmaklı! Çünkü...

Afyonkarahisar'ın Bayat ilçesine bağlı Derbent köyünde insanlar 6 parmaklı doğuyor.

Derbent köylüleri, 6 parmak olarak bilinen genetik rahatsızlık nedeniyle el ve ayaklarında fazla parmak bulunuyor ya da yapışık insanları dikkat çekiyor.

Hastaneye bu rahatsızlık için vatandaşların bazılarının el ve ayak parmakları operasyon sonrası düzeltilmiş. Ancak bazı köylüler ise utandığı için bu durumu gizlemiş. 

Fazla parmaklı olan kişiler bir yere gittiklerinde ellerini cebine alarak çıkarmaktan çekiniyor. 10 hanede yaşayan 50 kişi'nin 6'şar parmağı bulunuyor. Köylüler çocuklarının ayaklarının yapışık olması nedeniyle ayakkabı giyerken zorluk yaşadığını belirtiyor.

Şu ana kadar bu sorun için çözüm bulunamadığını belirten köyün muhtarı Recep Avcı, bu hastalığın bir kişiden geldiğini belirterek, eskiden beri 6'şar parmaklı kişilerin var olduğunu ve sıkıntılı bir durum olduğunu söyledi. 

Dr. Saliha Handan Yıldız, Derbent'teki bazı köylülerde görülen ortopedik bozukluğun, günlük hayatı olumsuz etkileyen bir durum olduğunu ifade etti. Dr. Yıldız, rahatsızlığı olan köylülerin ortopedi ve plastik cerrahi kliniklerinde tedavilerinin yapılabildiğini belirtti.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 1

gubetci 7 yıl önce

Akraba evliligi olabilir bence

Toplam 1 beğeni