Hakim ile çocuğun şaşırtıcı diyaloğu

Para cezası alan genç kadının cezasını kızının vermesini isteyen hakim, küçük kıza 'Kahvaltıda ne yedin?' sorusuna karşılık aldığı cevap ile genç kadını serbest bıraktı.

Rhode Islan'ın Providence kentinde ikamet eden iki çocuk sahibi olan kadın akrabasının evine uğrayıp geri çıkacaktı. Akrabasında parti düzenlendiğinden dolayı park alanları tıklım tıklımdı ve mecburen kaldırıma park etmek zorunda kaldı. Evden çıktığında 100 dolarlık park cezası geldiğini gördü.

Eğer haksız görülürse verilen para cezasının 3 misli daha fazlasını ödemek zorunda olmasına rağmen büyük bir risk aldı ve mahkemeye gitti. Hakim ise bu vaka karşısında genç kadının cezasını kızının vermesini istedi. Küçük kızın annesinin cezası için 4 farklı seçenek sunuldu.

1- 300 dolar para cezasını verecek

2- İlk park cezası olduğundan 100 dolar verecek

3- Park cezasının yarısını ödeyecek

4- Bir kereliğe mahsus olmak üzere anne affedilecek

Janice isimli küçük kız ne cevap vereceğini bilemedi. Hakim ise bunun üzerine kahvaltıda ne yediğini sordu. Küçük kız kahvaltıda bir şey yemediğini söyleyince hakim, ''Bir anlaşma yapalım. Annen para vermesin ama buradan çıktığınızda sana güzel bir kahvaltı yaptırsın. Kabul mü?” diye sordu. Hâkim, kadının para vermemesine karar verdi.

BİR YORUM YAPIN 1

İyi 7 yıl önce

Dürüst ve vicdanlı ve kafir. Allah(c.c.) doğru yolu gösterir inşallah...

Toplam 7 beğeni