Süt izninde işten çıkartıldı! Dava açarak kazandı

Doğum yaptıktan sonra süt izni kullanan Evla Benek Fazlı, 'performans yetersizliği' gerekçesiyle işten çıkartıldı.

Özel bir bankada bireysel bankacılık satış yöneticisi olarak çalışan Evla Benek Fazlı, 2016 yılının başlarında doğum yapıp, süt iznine ayrıldı. Banka 24 Haziran 2016 yılında süt izninde olan Fazlı'yı 'performans yetersizliği' gerekçesiyle ten çıkardı.

Fazlı bunun üzerine avukatı Emre Sümer aracılığıyla İzmir 8'inci İş Mahkemesi'ne 'işe iadesi' davası açtı. İş akdinin feshedildiği tarihte müvekkilinin süt iznin de olduğunu söyleyen Sümer, "Davalı banka, müvekkilimin hamile olduğu dönemde, 'Hamile işçilerin yasal sınırların üstünde çalıştırılması' nedeniyle başka bir çalışan tarafından Çalışma Müdürlüğü'ne şikayet edildi. 

Müvekkilimin tabi olduğu iş sözleşmesi, performans düşüklüğü hiçbir zaman olmamıştır. Her zaman beklentinin üzerinden performans göstermiş olup, yöneticileri tarafından takdir edilmiştir. Müvekkilimin tabi olduğu iş sözleşmesinin davalı tarafından sona erdirilmesinin geçerli bir sebebe dayanmadığının tespiti ile işe iadesine karar verilmesini istiyoruz" dedi.

İş mahkemesi tek celsede karar verdi

İzmir 8'inci İş Mahkemesi Hakimi Halil Bozkurt, ilk celsede tarafların taleplerini ve tanıklarını dinledikten sonra davanın kabulü ile feshin geçersizliğine, davacının işe iadesine, işsiz kaldığı dönemdeki ücret ve diğer haklarının ödenmesine karar verdi.

"Davayı kazandım ama işe almayacaklar"

Hala işsiz olduğunu söyleyen Evla Benek Fazlı, "Ben davayı kazandım. Beni hem işe almayacaklar, hem de kötü referans vererek, iş bulmamı engellemeye devam edecekler. Bunu sadece bana değil, benim gibi hamile kalıp doğum sonrası işe başlamak isteyen herkese yapıyorlar. Yine de benim haklı olduğum mahkeme kararı ile kanıtlandı" dedi.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0