Beyin kanaması ile 5 gün dolaştı

48 yaşındaki Hayrettin Tekin, şiddetli baş ağrısı nedeniyle gittiği hastanede ağrı kesici verilerek evine gönderildi.

5 gün sonra başka bir şikayetten dolayı hastaneye giden Tekin'in beyin kanaması geçirdiği anlaşıldı. Hemen ameliyata alınan Tekin'in sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

Beyin ve Sinir Cerrahisi Prof. Dr. Mustafa Bozbuğa, bu tür durumlarda hastaların yüzde 20'sinin hastaneye yetişemeden kaybedildiğini, bu vakanın mucize olduğunu söyledi. 

Ağrı kesici vererek eve yolladılar

Pazarcılık yapan ve inşaatta çalışan 5 çocuk babası Hayrettin Tekin (48), geçtiğimiz günlerde hissettiği şiddetli baş ağrısı hastaneye gitti. Tekin'e ağrı kesici verilerek eve gönderildi. Günlerce başının ağrısının geçmemesiyle başka hastaneye giden Tekin, beyin kanaması geçirdiğini öğrendi.

Tekin yaşadığı olayı şu sözlerle anlattı:

"5-6 senedir ensemden omuzlarıma kadar inen bir ağrı ve sertleşme var. Ama bu sefer yaşadığım bu şeylerden farklı olarak kafamın içinde ani ve patlamaya benzer bir ağrı hissettim. Tansiyonum, şekerim düştü zannettim, kan ter içinde kaldım. Hastaneye gitti, ağrı kesici vererek eve yolladılar.

Gözümü hiç açamıyordum. 5 gün sonra farklı bir hastaneye gittim. Yapılan kontroller sonucu bilgisayarlı beyin tomogrofisinde subaraknoid kanama denilen bir beyin kanaması teşhisi konuldu. Acilen yapılan tetkikler sonucunda beyin baloncuğunun patladığı ve kanama olduğu görüldü."

"Subaraknoid kanama ağır beyin kanamasının şekli"

Hayrettin Tekin'in doktoru Mustafa Bozbuğa, "Hastada anevrizma kanaması yani baloncuk yırtılmasına bağlı bir kanama saptandı. Baloncuğun yırtılmış olması, tekrar yırtılacağının da işaretiydi. Subaraknoid kanamalar, ağır bir beyin kanaması şekli. Karakteristiklerinden biri de hiçbir şekilde ilaca cevap vermemesi ve çok şiddetli bir şekilde devam etmesidir" dedi.

Çift görmenin nedeni beyin kanaması olabilir

İLİŞKİLİ HABER

Çift görmenin nedeni beyin kanaması olabilir

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0